PRAVA FILMSKA POTJERA

Vozio neregistriran Audi A6 pa bježao policiji. Prošao kroz crveno, preticao, zabio se u policijsko auto...

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell/Ilustracija

Tijekom događaja jedan policijski službenik je ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć

30.6.2022. u 20:03/ RTL Vijesti

Kako javlja zagrebačka policija, od Jastrebarskog do Zagreba osumnjičeni 28-godišnji vozač grubo je kršio prometne propise i to sve kako bi izbjegao policijsku kontrolu.

"Jučer, 29. lipnja oko 22.45 sati, na području Jastrebarskog, tijekom nadzora prometa i kontrole vozača, na zvučne i svjetlosne znakove policijskih službenika nije se zaustavio 28-godišnji vozač osobnog automobila marke Audi A6 krapinskih registarskih oznaka, koji je nastavio vožnju prema Zagrebu.

Naime, kako se vozač odbio zaustaviti na znak policijskih službenika, policijski službenici su nakon provjere utvrdili kako je vozilo neregistrirano te na sebi ima nepripadajuće registarske oznake te su krenuli u potjeru za vozilom i vozačem. Vozač je cijelim putem, od Jastrebarskog do Ilice, grubo kršio prometne propise prolazeći kroz crveno svjetlo na semaforu, neoprezno pretječući druga vozila preko dvostruke neisprekidane središnje bijele linije te se kretao trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera i takvom vožnjom dovodio u opasnost druge sudionike u prometu", ističu.

Image
koliko ih je uhićeno?

Policija i stručnjak za sigurnost za RTL.hr objasnili kako operiraju napadači na bankomate. 'Ne koriste eksploziv'

Image
koliko ih je uhićeno?

Policija i stručnjak za sigurnost za RTL.hr objasnili kako operiraju napadači na bankomate. 'Ne koriste eksploziv'

Dodaju i kako su tijekom potjere, policijski službenici također zamijetili da je vozilo na sebi imalo vidna oštećenja, a dolaskom do Ilice, vozač se zabio u policijsko vozilo, nakon čega je u zanošenju naletio na metalne stupiće kod kućnog broja 510. Nakon izazvane prometne nesreće vozač je pokušao pobjeći, no policijski službenici su ga uhvatili i zbog sprječavanja bijega i odbijanja naredbi, nad njim uporabili sredstva prisile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je kako vozač nema položen vozački ispit, odnosno upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te da na snazi ima čak tri zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom te 60 negativnih bodova. Dakle, radi se o recidivisti – osobi koja često krši prometne propise.

Osobni automobil marke Audi A6 privremeno je oduzet osumnjičeniku. Tijekom događaja jedan policijski službenik je ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć.

Upravo se čita

Image
gasilo ga 80 vatrogasaca

Planula sušilica rublja. Majka i sedmero djece ugušili se u požaru u Francuskoj

Policijski službenici su nad osumnjičenim 28-godišnjim vozačem, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Obijesna vožnja u cestovnom prometu“ i „Krivotvorenje isprave“ proveli kriminalističko istraživanje te će podnijeti kaznenu prijavu Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok će 28-godišnjak biti predan pritvorskom nadzorniku, zaključuju.

Više s weba

Pročitajte još

Image
istraga u tijeku

U Plavšincu muškarac proboo mladića (24). Hospitaliziran je u Koprivnici

Više s weba