OGLAS

zbog stravične nesreće

Za pogibiju Ivane Obad (20) Čolak dobio 6 godina zatvora, a Opačak 5. Idu u Remetinec odmah

Image
Foto: M.Gojun/B. Filić/Pixsell

Presuda je nepravomoćna, a radi se o suđenju jer su 2010. izazvali prometnu nesreću na autocesti Zagreb-Rijeka u kojoj je poginula djevojka. Vozili su brzinama od 181 i 205 kilometara na sat

1.6.2023. u 15:04/ Danas.hr

Marin Čolak u četvrtak je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na 6 godina zatvora, a Dalibor Opačak na 5 godina zbog prometne nesreće u kojoj je prije 13 godina poginula Ivana Obad (20).

Presuda je nepravomoćna. Prepratit će ih u Remetinec odmah. Čolak je ranije bio nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, no tu je presudu u srpnju 2022. ukinuo Visoki kazneni sud.


Kako donosi Index, njima je ovo bilo treće suđenje, a počelo je u ožujku.

Sudilo im se zbog toga što su u studenom 2010. izazvali prometnu nesreću na autocesti Zagreb-Rijeka u kojoj je poginula 20-godišnja Ivana Obad. Čolak je posljednjom presudom bio osuđen na dvije godine zatvora, dok je Opačak bio oslobođen krivnje.

Image
Zbog pogreške suca

Ivana je ostala zarobljena u autu koji se zapalio: Ukinuta presuda Čolaku i Opačku

Image
Zbog pogreške suca

Ivana je ostala zarobljena u autu koji se zapalio: Ukinuta presuda Čolaku i Opačku

No Državno odvjetništvo se žalilo te se išlo na novo suđenje.

Kako je pisalo u optužnici, Čolak se 5. studenog 2010. u 12:20 Ferrarijem kretao autocestom A6 iz smjera Zagreba prema Rijeci lijevim prometnim trakom brzinom od 181.5 kilometara na sat, dok se Opačak kretao desnim trakom u svojem Nissanu 350. Čolak je, tvrdilo je tužiteljstvo, započeo prelazak iz lijevog u desni prometni trak, a da se nije uvjerio kako to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Opačak je, vozeći brzinom od 205.3 kilometra na sat, započeo kočiti, no nije mogao smanjiti brzinu na vrijeme pa su se automobili okrznuli.


U sudaru se Ferrari zapalio te je poginula suvozačica Ivana Obad.

Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
U SRPNJU

Muškarac (58) u Karlovcu mrtav pijan mokrio na ulici. Sad mora platiti 320 eura kazne


Više s weba