Slučaj koji je zgrozio svijet

Za ubojstvo novinara Jamala Khashoggija pet osoba dobilo smrtnu kaznu, troje zatvor od 24 godine

Image
Foto: AP/Facebook

Njegovo je tijelo navodno raskomadano i uklonjeno iz zgrade konzulata, no posmrtni ostaci nikada nisu pronađeni

23.12.2019. u 12:21/ Hina

Pet osoba je osuđeno na smrt, a tri na zatvorske kazne u ukupnom trajanju od 24 godine za ubojstvo novinara Jamala Khashoggija u listopadu prošle godine u Istanbulu, objavilo je u ponedjeljak tužiteljstvo Saudijske Arabije.

Khashoggi, žestoki kritičar saudijskog prijestolonasljednika Muhameda bin Salmana, imao je stalno boravište u Sjedinjenim Državama. Posljednji je put viđen u saudijskom konzulatu u Istanbulu 2. listopada 2018. gdje je želio izvaditi dokumente za vjenčanje.

Njegovo je tijelo navodno raskomadano i uklonjeno iz zgrade konzulata, no posmrtni ostaci nikada nisu pronađeni.

Ubojstvo je izazvalo veliko zgražanje u svijetu i nanijelo štetu imidžu princa bin Salmana. CIA i neke zapadne vlade su tada objavile da vjeruju da je ubojstvo naredio upravo nasljednik krune, no saudijski dužnosnici su to opovrgavali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tajnom postupku za ubojstvo Khashoggija sudilo se 11-orici osumnjičenika. Bivšu kraljevski savjetnik Saud al-Kahtani je također bio pod istragom, ali protiv njega na kraju optužnica nije podignuta te je oslobođen

Više s weba

Pročitajte još

Image

U požaru u obiteljskoj kući stradale dvije sestre i brat: nesretnici živjeli u podrumu bez struje, grijali se paljenjem kartona

Više s weba