Play logo
NA METI I PEKARE, TRGOVINE

Zagrebačka policija ulovila serijskog razbojnika. Prijeteći medicinskom špricom i nožem upadao u pošte

Image
Foto: PU zagrebačka

U svemu mu je, čini se, pomagala i 41-godišnja partnerica

27.5.2022. u 13:02/ RTL Vijesti
Play logo

Na meti razbojnika u posljednje vrijeme često su zagrebačke pošte, a kako sada javlja policija, jedan od njih završio je iza rešetaka.

Riječ je, kažu, o 37-godišnjaku nad kojim je završeno kriminalističko istraživanje i to zbog sumnje da je počinio 10 kaznenih djela „Razbojništvo“ od kojih je dva kaznena djela počinio zajedno s 41-godišnjakinjom, od čega su dva ostala u pokušaju.

Play logo

"Policijski službenici potvrdili su svoju sumnju da je od 13. do 25. svibnja u popodnevnim satima, osumnjičeni počinio čak četiri razbojništva u poslovnice pošte i to u Laurenčićevoj ulici, na Meštrovićevom trgu, u Ulici Božidara Magovca te na Savskoj cesti. Razbojništva je počinio na način da bi ušao unutra te verbalno prijeteći, a u jednom slučaju prijeteći i medicinskom špricom otuđivao novac", kažu.

Image
u Laurenčićevoj ulici

U Zagrebu opljačkana pošta: Zaprijetio mladoj djelatnici i pobjegao s novcem

Image
u Laurenčićevoj ulici

U Zagrebu opljačkana pošta: Zaprijetio mladoj djelatnici i pobjegao s novcem

"Sumnja se da su osumnjičeni zajedno, 31. ožujka u popodnevnim satima, došli do pekarnice u Vukotinovićevoj ulici, ušli unutra gdje su fizički napali zaposlenicu i pokušali otuđiti novac. Nakon dva tjedna, 13. travnja, došli su zajedno u istu pekarnicu te su ovaj put prijeteći nožem zaposlenici otuđili novac. Tu nije bio kraj protupravnom ponašanju. Sumnja se da je osumnjičeni istog dana došao u pekarnicu u Drenovačkoj ulici gdje je prijeteći medicinskom špricom pokušao otuđiti novac. Također, početkom travnja u popodnevnim satima, došao je u trgovinu na Vinogradskoj cesti i ovog puta prijeteći medicinskom špricom otuđio novac", dodaju.

Ističu potom i kako se sumnja da je osumnjičeni od 20. do 24. svibnja u Rendićevoj Ulici i na Savskoj cesti prijeteći medicinskom špricom počinio razbojništva u dvije ljekarne kako bi se domogao novca. Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 37.000 kuna, zaključuju.

Play logo

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u zakonskom roku je osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu, naveli su.

Play logo
Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
laptop nisu htjeli

Lopovi provalili u Centar za autizam u Dubravi: Ukrali sokove, kekse i dva stara tableta

Play logo

Više s weba