Prebrzo vozio

Zamjenik ravnatelja policije svalio sve na prometnu policiju: 'Prekršaj sam počinio, ali nisam zataškavao'

24.10.2019. u 12:56/ Sanja Petrović

'Ne mogu prihvatiti zlonamjerne optužbe da sam u bilo kojem dijelu zataškao ili izričito naredio da se stornira prekršaj'

Nakon što je RTL ekskluzivno obavio snimku na kojoj se vidi kako je prije sedam mjeseci zamjenik glavnog ravnatelja policije, Josip Ćelić, u naseljenom mjestu vozio tri puta brže od dopuštene brzine, danas se o slučaju oglasio i Čelić

Tvrdi kako priznaje prekršaj, ali ne i da je zataškao slučaj.

"Ono što mogu u ovom trenutku reći, s obzirom na postupak, da definitivno priznajem počinjenje prekršaja i to je nedvojbeno. Postupak je u tijeku i ja ga ne bih smio komentirati javno, ali naglašavam da definitivno priznajem počinjenje prekršaja. Ono što ne mogu prihvatiti su zlonamjerne optužbe da sam u bilo kojem dijelu zataškao, stornirao ili nekome izričito naredio da se stornira navedeni prekršaj što je apsolutno netočno. Ukoliko se na bilo koji način to dokaže, ja sam spreman preuzeti kompletnu odgovornost, ali odlučno to ovog trenutka demantiram", kazao je zamjenik glavnog ravnatelja policije, Josip Ćelić.

Na upit zašto se čekalo sedam mjeseci, odgovorio je:

"Kroz sustav smo evidentirali da imamo problema u radu prometne policije u određenim u određenim Policijskim upravama. U mom slučaju to je sedam mjeseci, u nekim slučajevima je to čak i preko dvije godine. To definitivno nije dobro i moramo raditi dalje na projektima organizacije rada prometne policije da kad netko počini prekršaj da to mora biti u najkraćem mogućem roku riješeno."

"Vjerujem da će policija napraviti detaljnu istragu i utvrditi konkretno da li su iscurile informacije, u kojoj mjeri, s koje strane i od koga", dodao je Ćelić.

"Ukoliko se dokaže da sam ja bilo što zataškao, istog trenutka podnosim ostavku", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, po snimkama se vidi kako je brzina u početku bila normalna, a onda se počela povećavati. Čak se vidi kako u jednom trenutku iznosi više od 160 kilometara na sat, iako je ograničenje na tom mjestu bilo 50.

Nazvao načelnika zadarske policije da njegov prekršaj izbaci iz izvješća?

Upravo u tom dijelu presretač ga je na kraju i zaustavio, a policijski službenik evidentirao. No, kako doznajemo, Ćelić je navodno odmah nazvao načelnika zadarske policije i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz izvješća i ne bilježi u informacijski sustav MUP-a.

Iz zadarske policije objasnili su cijelu situaciju.

"Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar prilikom kontrole prometa su službenim vozilom - prestretač dana 12.03.2019. godine u 12.41 sati na ŽC 6011 u mjestu Žerava snimili 46-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim vozilom karlovačkih registarskih oznaka brzinom od 165,6 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničen na 50 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, iz čl.53. st.1. u svezi st.3. tada važećeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000,00 kuna i predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na tri mjeseca. Također, sukladno tada važećem Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za navedeni prekršaj prekoračenja brzine visina novčane kazne je u rasponu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana", stoji u odgovoru Policijske uprave zadarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
STRAŠNA TRAGEDIJA

Maturant porečke srednje škole poginuo u Pragu: Pao s velike visine?

Zanimljivo, policija sada kaže da je zamjenik glavnog ravnatelja kažnjen, iako o tome nisu sami izvijestili javnost. Dok RTL-ov izvor tvrdi da Ćelić ne samo da nije platio kaznu, nego je na njegov izričit zahtjev slučaj ukonjen iz policijske evidencije. Navodno je cijeli slučaj prijavljen nakon RTL-ovog današnjeg upita policiji, a u prebrzoj vožnji uvaćen je u ožujku.

Dani su mu odbrojani?

Iako je Ćelić ustvrdio kako je laž da je zataškao slučaj te da će sam podnijeti ostavku ukoliko se dokažu te optužbe, naš dobro upućen izvor iz MUP-a tvrdi kako su mu dani odbrojani.

Osim toga, zanimljivo je da Ćelić nije pod suspenzijom zbog prekršaja zbog kojeg bi, tvrdi naš izvor, svaki drugi 'obični' policajac koji bi se našao u takvoj situaciji, bio suspendiran. No, MUP-u je sada prioritet otkriti tko se drznuo proslijediti snimku.

Više s weba

Pročitajte još

Image
opekline trećeg i četvrtog stupnja

Doznajemo: Radnik iz Velike Gorice ima opečen jezik, dišne puteve... U životnoj je opasnosti

Više s weba