pranje novca

'Zarađeni' novac trošili na nekretnine? USKOK danas nastavlja s ispitivanjem osumnjičenih u aferi s plinom

Image
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Osumnjičeni su, navodno, iskoristili stalni rast cijena plina na svjetskom tržištu

28.8.2022. u 11:00/ Hina

Uhićeni direktor trgovine prirodnog plina u INA-i Damir Škugor danas bi trebao biti ispitan u USKOK-u nakon čega će tužiteljstvo objaviti hoće li za njega i četvero uhićenih zbog malverzacija u trgovini plinom zatražiti istražni zatvor o čemu će odlučiti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

U akciji koju su u subotnjim jutarnjim satima pokrenuli USKOK i policija na meti istražitelja uz Škugora su se našli predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Sve osim Damira Škugora već su ispitali USKOK-ovi istražitelji, a kod njega jučer nisu obavljene sve pretrage pa su nastavljene u nedjelju. Nakon što i njega ispitaju u sjedištu USKOK-a tužitelji će objaviti što točno stavljaju na teret osumnjičenima, a očekuje se da će tražiti i određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

Image
na račun umirovljenika

Sami sebe otkucali USKOK-u: Petorku uhićenih otkrila uplata od suludih 500 milijuna kuna?

Image
na račun umirovljenika

Sami sebe otkucali USKOK-u: Petorku uhićenih otkrila uplata od suludih 500 milijuna kuna?

Od petero uhićenih zbog sumnje u pranje novca i zlouporabe u trgovini prirodnim plinom blokirano je oko 800 milijuna kuna, a šteta koju su pritom počinili navodno se procjenjuje i na više od toga, doznaje se u subotu iz izvora bliskih istrazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni su, navodno, iskoristili stalni rast cijena plina na svjetskom tržištu. Tvrtka OMS Upravljanje navodno je kupovala plin po netržišno niskoj cijeni od Ine preko tvrtke Plinara istočne Slavonije, a onda ga u inozemstvu prodavala po višestruko većoj cijeni.

Zarađeni novac navodno su trošili na nekretnine, a najveći dio novca, kako se doznaje, završio je na računu oca Damira Škugora koji kao umirovljenik živi u Šibeniku.

Upravo se čita

Image
napredak tehnologije

'Nebo više nije granica'. Na letovima uskoro pozivi s mobitela i korištenje aplikacija

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pronađeno tijelo nestalog dječaka Patrika Fogadića, automobil će izvačiti u četvrtak

Više s weba