pogled u prazno

Zavadlav na novom ročištu mršav i ispijen. Psihijatri: To kako se on ponaša nema veze s nikakvim poremećajem'

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Na prošlom ročištu trostruki ubojica iz Splita napravio je cirkus kad je sutkinji odgovarao na talijanskom. Vještaci s Vrapča su utvrdili da je raspravno je sposoban. Tvrde da je talijanski na kojem je pričao na prošlom ročištu bilo tek privlačenje pažnje

17.3.2023. u 13:06/ Danas.hr

U Splitu je danas održano novo ročište najpoznatijem splitskom ubojici Filipu Zavadlavu koji je nepravomoćno dobio 40 godina zatvora, ali je tu presudu Visoki kazneni sud ukinuo i vratio se na početak.

Danas se pojavio u sudnici u modrom odijelu ispod kojeg je bila žuta polo majica. Imao je plave tenisice i okove oko zglobova. Ovaj put je pričao hrvatski.

Prije njegovog očitovanja tim vještaka iz Klinike za psihijatriju "Vrapče" u Zagrebu sudu je potvrdio svoje vještačenje u kojem stoji da je Zavadlav raspravno sposoban i da može bez problema pratiti tijek suđenja.

Image
ROČIŠTE ODGOĐENO

Zavadlav na suđenju priredio predstavu: 'Čini mi se da ja Vaš posao znam bolje od Vas'

Image
ROČIŠTE ODGOĐENO

Zavadlav na suđenju priredio predstavu: 'Čini mi se da ja Vaš posao znam bolje od Vas'

Psihijatre koji su vršili vještačenje zamolili su za kratki razgovor s optuženikom prije početka rasprave. Utvrdili su da je njegovo psihičko stanje slično kao prilikom vještačenja.

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Image
Ivo Čagalj/Pixsell

Raspravno je sposoban. Sve uglavnom razumije, a talijanski na kojem je pričao na prošlom ročištu je bilo tek privlačenje pažnje.
Zapravo, smatraju stručnjaci, on na ovaj način bježi od stvarnosti, a moguće je očekivati i daljnju obranu na neobičan i dramatičan način što nema veze s nikakvim poremećajem.

Image
Transformacija

Pogledajte kako je Zavadlav izgledao kada je uhićen, a kako izgleda danas

Fotogalerija
Image
Transformacija

Pogledajte kako je Zavadlav izgledao kada je uhićen, a kako izgleda danas

Fotogalerija

Zavadlav je pitao sutkinju kako vještaci znaju da je on komunicirao na talijanski i da što se njega tiče on ne treba odvjetnika, ali s obzirom na to da ga mora imati pristaje na ovoga sto mu je dodijelio sud. I da, iako iz vještačenja proizlazi da on zna talijanski ,on ga zapravo ne zna.

"Otkud bi ja uopće znao govoriti talijanski?' čudio se Zavadlav.
Trebali su na današnjem ročištu svjedočiti njegov otac i brat. Otac Ante Zavadlav kazao je da ipak neće svjedočiti. I brat Stanislav, koji je također pozvan za svjedoka, iskoristit će zakonsku blagodat nesvjedočenja s obzirom da su bliski članovi obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suđenje je nastavlja u ponedjeljak kada je pozvan cijeli niz svjedoka.

Više s weba

Pročitajte još

Image
VOZIO U SUPROTNOM SMJERU

VIDEO Detalji o divljanju na A1. Turčin bježao kontroli policije, nije imao ni vozačku ni prometnu

Više s weba