'ZBUNJEN SAM I SMETEN'

Zavadlav pisao sutkinji: 'Ne pada mi na pamet baviti se vašim pitanjima, ne mislim gubiti vrijeme na vas'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

'Svaki put prije suda osjećam vrlo jaku glavobolju, zbunjen sam, smeten i ne razumijem što se tamo govori', napisao je Zavadlav

8.2.2023. u 13:44/ Danas.hr

Filip Zavadlav, optuženi za teško trostruko ubojstvo u splitskom Varošu pisao je sutkinji Višnji Strinić. Podsjetimo, na prošlotjednom ročištu pričao je isključivo na talijanskom jeziku te je sutkinja naložila psihijatrijsko vještačenje da se vidi je li raspravno sposoban.

Dalmatinski portal piše da je Zavadlav pismo započeo pomirljivim tonom. Napisao je da mu je žao što je rasprava prekinute te što sutkinja nije htjela s njim razgovarati te da se nada da nije previše ljuta na njega. Nastavlja da je 9:30 prerano za početak suđenja jer putuje iz Gospića i mora se probuditi prije 4:30, a onda i putovati zavezan u kombiju pravosudne policija pa je zatražio da se rasprava ne zakazuje prije podneva.

Image
ODGOĐENO ROČIŠTE

Zavadlav sutkinji odgovarao na talijanskom, iz ruksaka izvadio čokoladu

Image
ODGOĐENO ROČIŠTE

Zavadlav sutkinji odgovarao na talijanskom, iz ruksaka izvadio čokoladu

"Ovo je veliki problem jer svaki put ispred suda osjećam vrlo jaku glavobolju, zbunjen sam, smeten i ne razumijem što se tamo govori. Jako sam preplašen zbog šaputajućih glasova s prozora vaše dvorane i elektroničkih instalacija", napisao je Zavadlav pa otkrio da najveći strah ima od sutkinje jer mu se čini kao "jedna zaista okrutna žena".

Za iduću raspravu je zatražio sudskog prevoditelja pa se pretpostavlja da namjerava nastaviti komunicirati na talijanskom jeziku.

"Također vas želim informirati da ja nemam vremena gubiti vrijeme na vas i ne pada mi na pamet baviti se vašim pitanjima, mnogo je brodova i drugih država koje čekaju da ih posjetim", napisao je Zavadlav pa poželio sutkinji ugodan dan, svako dobro i mnogo sreće i uspjeha.

Više s weba

Pročitajte još

Image
grad zavijen u crno

Ispovijest roditelja čije je 9-godišnje dijete jučer poginulo u Daruvaru: 'Bio je pun života, ovo nije zaslužio'

Više s weba