žalbeni postupak

Zavadlav saslušan na sudu: 'Ja sam kao Oliver Twist trebao podnijeti svu krivnju. Zdrav sam bio i tada i sada'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Odvjetnik Šerić tvrdi da Zavadlav nije bio ubrojiv, ali on kaže: 'Na snimci nisam bio ja'

7.9.2022. u 11:54/ RTL Vijesti/Petra Mlačić

Visoki kazneni sud u Zagrebu razmatrao je u srijedu žalbu Filipa Zavadlava (28) iz Splita kojemu je izrečena nepravomoćna kazna od 40 godina zatvora zbog trostrukog ubojstva u siječnju 2020. godine. Zavadlav je osuđen zbog ubojstva Marina Bobana, Jurice Torlaka i Marina Ožića Paića, a teretilo ga se da ih je smaknuo hicima iz kalašnjikova, usred bijela dana.

Zavadlav je u svojoj obrani tvrdio da je u vrijeme počinjenja zlodjela, koje je inače snimljeno kamerama video nadzora, bio na moru, te da nije počinio zločin.

Njegov odvjetnik Branko Šerić, obrazlažući žalbu na nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Splitu, kazao je u srijedu da Zavadlav nije bio ubrojiv, što sud, tvrdi nije uzeo u obzir. Šerić je zatražio novo vještačenje i novo suđenje.

Filip Zavadlav slušao je raspravu putem videolinka iz zatvora u Gospiću, a kada ga je sudac Ivan Turudić, koji je predsjedao sjednicom, upitao slaže li se s tvrdnjama svojeg odvjetnika, odgovorio je na iznenađenje svih: "Ne slažem se!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju je žalbu, inače, sam pisao rukom. Turudić ga je zamolio da iznese svoju obranu. Filip Zavadlav je ponovio da nije kriv te da video snimke na kojima se baziraju izjave svjedoka nisu snimke njega niti se mogu dovesti u vezu s njime.

"Ja sam potpuno zdrava osoba, bio sam i tada i sada", ustvrdio je Zavadlav i tako kontrirao svojem odvjetniku koji tvrdi da u vrijeme ubostava nije bio ubrojiv.

Upravo se čita

Image
Uživo iz Katra

Marko Vargek za Direkt: 'Brazil je druga najskuplja momčad i nikad ih nismo pobijedili'

Image
POTRAGA SPECIJAL: ZAVADLAV

EKSKLUZIVNO - 2. DIO Pismo Filipa Zavadlava: 'Jednog dana kad izađem iz zatvora meni kalašnjikov, ja se nadam, više neće trebati'

Image
POTRAGA SPECIJAL: ZAVADLAV

EKSKLUZIVNO - 2. DIO Pismo Filipa Zavadlava: 'Jednog dana kad izađem iz zatvora meni kalašnjikov, ja se nadam, više neće trebati'

Također smatra da su mu povrijeđena prava jer je morao prekinuti školovanje. Naime, upisao je Pomorski fakultet u Rijeci, ali mu je propala uplaćena školarina jer sjedi u zatvoru.

"Ja sam kao mali Oliver Twist trebao podnijeti svu krivnju. Ja sam bio stavljen tamo, a nisam kriv. Molim vas da mi ukinete kaznu. A ako sam kriv što sam živ, molim da mi sud poveća kaznu na 50 godina", poručio je na kraju Zavadlav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoki kazneni sud trebao bi donijeti odluku kroz par mjeseci. Ukoliko potvrdi presudu splitskog suda, Zavadlav se još može žaliti Ustavnom sudu.

Više detalja s današnjeg saslušanja Filipa Zavadlava na Visokom kaznenom sudu pogledajte u emisiji RTL Danas u 19 sati.

Više s weba

Pročitajte još

Image
RTL DOSJE

Krvavi kokainski rat prelijeva se u Hrvatsku. Tko su škaljarski i kavački klan? 'Imaju strahovito veliku moć'

Više s weba