ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU

Zavadlav saslušan na sudu, ovako u pismu RTL-ovom novinaru opisuje svoj život: 'Dosta solidno podnosim zatvor'

Image
Foto: RTL

Zavadlav je osuđen zbog ubojstva Marina Bobana, Jurice Torlaka i Marina Ožića Paića, a teretilo ga se da ih je smaknuo hicima iz kalašnjikova, usred bijela dana

7.9.2022. u 14:35/ RTL Vijesti

Visoki kazneni sud u Zagrebu razmatrao je u srijedu žalbu Filipa Zavadlava (28) iz Splita kojemu je izrečena nepravomoćna kazna od 40 godina zatvora zbog trostrukog ubojstva u siječnju 2020. godine. Zavadlav je osuđen zbog ubojstva Marina Bobana, Jurice Torlaka i Marina Ožića Paića, a teretilo ga se da ih je smaknuo hicima iz kalašnjikova, usred bijela dana.

Zavadlav je u svojoj obrani tvrdio da je u vrijeme počinjenja zlodjela, koje je inače snimljeno kamerama video nadzora, bio na moru, te da nije počinio zločin.

Njegov odvjetnik Branko Šerić, obrazlažući žalbu na nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Splitu, kazao je u srijedu da Zavadlav nije bio ubrojiv, što sud, tvrdi nije uzeo u obzir. Šerić je zatražio novo vještačenje i novo suđenje.

Više detalja s današnjeg saslušanja Filipa Zavadlava na Visokom kaznenom sudu pogledajte u emisiji RTL Danas u 19 sati, a mi podsjećamo na dijelove Zavadlavova pisma koje je RTL-ovom Dariju Todoroviću poslao iz splitskog zatvora i koji su objavljeni u Specijalu Potrage "Zavadlav".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SPECIJAL POTRAGE 'ZAVADLAV'

EKSKLUZIVNO - 1.DIO Pismo Filipa Zavadlava: 'Bio sam fizički nedorastao u odnosu na druge, imao uočljive psihičke devijacije'

Image
SPECIJAL POTRAGE 'ZAVADLAV'

EKSKLUZIVNO - 1.DIO Pismo Filipa Zavadlava: 'Bio sam fizički nedorastao u odnosu na druge, imao uočljive psihičke devijacije'

"To je tako jedna krasna, dobronamjerna, razumna žena koja se prema meni zaista postavila tako da se zainteresirala za dubinu moje situacije u svrhe da mi pomogne. Ja to u toj dobi tada nisam shvaćao. Ali danas shvaćam kad vrtim film unazad. Ona bi mene pozvala da s njom razgovaram do njenog stola u učinioci pa pitala:

'A reci ti meni Filipe je li tebe ko kod kuće tuče?

Upravo se čita

Image
DOBRO SE ZABAVLJAJU

VIDEO Pogledajte vatrenu atmosferu Hrvata na ulicama: Ostali navijači nas gledaju i snimaju

Imaš li ti kući šta jist?

A kad ideš spavat?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto se ne ošišaš?'

Ja tada nisam shvaćao zašto ona mene to pita ali danas shvaćam. Ja sam bio upadljivo fizički nedorastao svojoj dobi u odnosu na vršnjake iz razreda te sam također imao i uočljive psihičke devijacije koje nisu bile normalne za tu dob.

Samo šta toga svega ja nisam bio svjestan", napisao je Zavadlav u jednom dijelu pisma.

U pismu je Zavadlav opisao i svoj život u zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Usudit ću se reć da san dobro i da dosta solidno podnosim zatvor. Najviše mi vrijedi to šta napokon u životu iman red i vremenski organiziran život kakav nisam imao nikad prije ulaska u zatvor, pri tome prvenstveno mislim na vrijeme koje je predviđeno za spavanje. U zatvoru se u 22:00 gasi svitlo i nakon toga neman više šta raditi, pa se sukladno tome i tokom dana mogu kvalitetnije posvetiti aktivnostima kao što su vježbanje i čitanje knjiga.

Ovdje se nalaze određeni ljudi koji su se svojevremeno profesionalno bavili boksom, pa su me oni počeli podučavati boks i jedna mi je ženska poslala rukavice i bandaže tako da jednog dana kad izađem meni kalašnjikov ja se nadam više neće trebati."

Cijeli specijal gledajte samo na PLAY Premiumu!

Više s weba

Pročitajte još

Image
U DUĆAMA

Požar u staračkom domu kraj Omiša, preminule su dvije osobe! 'Požar je lokaliziran, u tijeku je evakuacija'

Više s weba