ZLOUPORABILA POLOŽAJ

Zbog skoro 140 tisuća kuna 'pala' ravnateljica senjskog Crvenog križa. Varala i krivotvorila, uzela i mobitel i tablet

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Kako bi što samostalnije donosila odluke, u u radna tijela pravne osobe imenovala je ljude koji nisu ni znali da su imenovani pa nisu ni sudjelovali u donošenju odluka

11.4.2022. u 14:58/ RTL Vijesti

Ravnateljice senjskog Crvenog križa prijavljena je za zlouporabe položaja i ovlasti te povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga kojima je nezakonito pribavila gotovo 140.000 kuna.

Ličko-senjska policija izvijestila je, ne otkrivajući identitet, da je nad 64-godišnjom ravnateljicom pokrenula kazneni progon zbog sumnji u nezakonitosti počinjene od 7. siječnja 2015. do 24. prosinca 2019.

Navode da je "kao ravnateljica pravne osobe sa sjedištem u Senju" zlouporabila svoj položaj i ovlasti te protivno Zakonu o udrugama "samostalno, fiktivno osnovala tijela pravne osobe krivotvorivši potpise predsjednice skupštine i članova odbora na statutu, a potom i druge odluke i dokumente koje donose skupština i odbor".

Image
u okolici križevaca

Dva pijana muškarca vrijeđala konobaricu u kafiću, ali ni ona neće proći nekažnjeno

Image
u okolici križevaca

Dva pijana muškarca vrijeđala konobaricu u kafiću, ali ni ona neće proći nekažnjeno

Glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević pojasnila je za Hinu da je ravnateljica sama donosila sve odluke, na način da je u radna tijela pravne osobe imenovala ljude koji nisu ni znali da su imenovani pa nisu ni sudjelovali u donošenju odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Terete ju i da je protupravno koristila službenu kreditnu karticu "za kupnju roba i usluga u privatne svrhe" i plaćala s poslovnog računa bez opravdanja stvarnog utroška te je prisvojila mobilni uređaj i tablet. Time je ukupno pribavila protupravnu imovinsku korist od najmanje 138.405 kuna.

Ravnateljica je osumnjičena i da nije vodila poslovne knjige koje je bila dužna voditi sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija.

Upravo se čita

Image
napredak tehnologije

'Nebo više nije granica'. Na letovima uskoro pozivi s mobitela i korištenje aplikacija

Više s weba

Pročitajte još

Image

Dramatična snimka spašavanja iz požara u Šibeniku

Više s weba