POLICIJA UPOZORAVA

Žena mislila da se dopisuje s poznatim turskim glumcem pa ostala bez više od 10 tisuća eura

Image

prevara

Foto: Shutterstock

'Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje, traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje intimne fotografije ili videozapise', objašnjavaju iz policije

31.1.2023. u 13:12/ Danas.hr

Umaška policija istražuje slučaj 49-godišnje žene koja je oštećena za više tisuća eura.

Naime, ona je putem aplikacije na društvenoj mreži upoznala muškarca koji joj se predstavio kao poznati turski glumac. Dopisivali su se, a nakon što je 'glumac' zadobio njeno povjerenje, zatražio je da mu uplati novac.

"U razdoblju od 6. prosinca prošle godine do 25. siječnja ove godine oštećena mu je na nekoliko računa uplatila više od 10.000 eura, a shvatila je da je prevarena kada joj se s lažne e-mail adrese navodno javio FBI sa zahtjevom za daljnjom uplatom novčanih sredstava te je događaj prijavila policiji", javlja PU istarska.

Image
pravda je spora?

Prije 14 godina provalio u učenički dom u Čakovcu i ukrao računalo, sad ga uhvatili

Image
pravda je spora?

Prije 14 godina provalio u učenički dom u Čakovcu i ukrao računalo, sad ga uhvatili

Policija ponovno upozorava građane da ne nasjedaju na ovakve poruke te da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje.

"Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje, traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje intimne fotografije ili videozapise", objašnjavaju iz policije.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Otkriveni detalji

Mladić na kojeg je naletio automobil u Zagrebu ima 20 godina, teško je ozlijeđen. Vozač bio mrtav pijan

Više s weba