OGLAS

teške ozljede

Žena mlatila muža drškom metle. Sada mora u zatvor. Svađa počela s tim 'tko će voziti kući?'

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Branila se kako je s mužem bila u braku 25 godina i kako ju je često psihički i fizički maltretirao. Tvrdi kako je to bilo u samoobrani, ali sud je njezine teze odbacio kao neosnovane

11.11.2023. u 13:44/ Danas.hr

Žena je napala muža drškom metle nakon što su se posvađali oko toga tko će ih voziti kući jer su pili alkohol.

Kad su stigli kući, počela je muža mlatiti drškom.


Prema nalazu medicinskog vještaka, njezin je muž je "zadobio razdor očne jabučice, traumatsko odljepljenje mrežnice lijevog oka i razderotine iznad oka i kontuzije potkožnog mekog tkiva", piše Danica.hr.

Sve se dogodilo u njihovoj obiteljskoj kući u Virju kod Đurđevca potkraj veljače 2019. godine. Županijski sud ovih je dana nakon žalbe državnog odvjetništva preinačio prvostupanjsku presudu kojom je Valerija bila osuđena na godinu dana uvjetnog zatvora.

Prema toj pravomoćnoj presudi, Dobila je 20 mjeseci zatvora: osam mjeseci bezuvjetno i 12 mjeseci uvjetno. Na izdržavanje zatvorske kazne mora se javiti 20. studenoga, dakle za desetak dana.

Image
PA DO KAD?

Psiholog o nasilju nad ženama: 'Postoji fizička smrt i kad žrtva silovanja, premlaćivanja praktički prestaje živjeti'

Image
PA DO KAD?

Psiholog o nasilju nad ženama: 'Postoji fizička smrt i kad žrtva silovanja, premlaćivanja praktički prestaje živjeti'

Žena se pred sudom branila kako je s mužem u braku 25 godina i kako ju je često psihički i fizički maltretirao. Tvrdi kako je to bilo u samoobrani, ali sud je njezine teze nakon svih izvedenih dokaza odbacio kao neosnovane.

Te je noći, kako tvrdi njezin suprug Ivan, bio u više kafića te su se posvađali oko toga tko će voziti kući jer su bili u alkoholiziranom stanju.


Nakon toga mu je uzela mobitel i sakrila ga do sljedećeg dana.

Županijski sud u presudi je zaključio kako su prije kobnog događaja supružnici bili u alkoholiziranom stanju te su se prepirali oko ključeva vozila i tko će voziti.

"Valerija s karmina u kafiću nije htjela ići kući s njim pa ju je Ivan uhvatio za nadlakticu i izveo iz kafića i povukao za šal kako bi ušla u auto. Također je između njih po dolasku kući došlo do naguravanja uslijed kojeg je Ivan pao na pod", ističe sud.

Potvrdila je sudu da ga je udarila partvišem dok je bio na tlu, a smatrala je da ju je htio povući za noge i srušiti, pa ga je iz tog razloga udarila.


Upravo se čita

Image
NBA SPEKTAKL

Jokić i Nuggetsi pokvarili večer Kevinu Durantu: Igrač Sunsa našao se na popisu elitnih igrača

Tužitelji su u žalbi naveli kako sud u Koprivnici "uopće nije uzeo u obzir ponašanje žene nakon počinjenja kaznenog djela, koja se ponijela potpuno nekritički i indiferentno u odnosu na teško narušeno zdravstveno stanje svoga supruga kojemu je u trajnoj oštetila važan vitalni organ tijela, oko".

POGLEDAJTE VIDEO: Godinama je trpjela obiteljsko nasilje, a sada živi novi život. Žrtvama poručuje 'Spakirajte se i idite...'


Više s weba

Pročitajte još

Image
UKINUT MU ISTRAŽNI ZATVOR

Zoran Pripuz izlazi na slobodu: Nije bilo razloga da ga se zadrži...


Više s weba