OGLAS

kazna minimalna

Žena pozvala policiju zbog obiteljskog nasilja: Otac i sinovi prebili policajce, prijetili da će ih zaklati

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija

Osim što su fizički nasrnuli na policajce, otac i sinovi prijetili su im da će ih ubiti, zaklati, zgaziti na cesti. Policajci su ih na kraju uspjeli savladati i staviti im lisice te uvesti u službeno vozilo, ali uz neprestane prijetnje

16.11.2023. u 9:48/ Danas.hr

Na Općinskom sudu u Gospiću nedavno su osuđeni otac i njegova dva sina koji su napali policajce nakon što ih je majka pozvala zbog nasilja u obitelji. U presudi ne piše što je točno prethodilo incidentu odnosno što se događalo u obitelji 57-godišnjeg T.U., izgleda da je nemirna situacija zbog koje je policija pozvana eskalirala.

U presudi stoji da se sve dogodilo 2017. godine u obiteljskoj kući u Brinju. Nakon što su u kuću stigla dva policajca po dojavi o nasilju koje je učinio 57- godišnji okrivljenik i rekli mu da mora s njima u postaju sinovi (30 i 24) su počeli vikati na policiju, a zatim su i nasrnuli na njih.


"T. U. je uhvatio policajca D. P. desnom rukom za njegovu lijevu podlakticu, a nakon što mu je policajac odmaknuo ruku pokušao ga uhvatiti s obje ruke u predjelu prsa što je policijski službenik također odbio. Nakon toga je prišao i prvookrivljeni T. U. on i drugookrivljeni pokušavali udariti D. P. šakama u glavu koje udarce je isti blokirao te su ga udarali po rukama i ramenima uslijed čega je zadobio tjelesne ozljede u vidu površinskih ozljede glave, ručnog zgloba i šake te otvorenu ranu prsta", piše u presudi.

Image
veća zaštita žena

Plenković najavio da se povećavaju kazne za silovanje, strože kazne i za nasilje u obitelji

Image
veća zaštita žena

Plenković najavio da se povećavaju kazne za silovanje, strože kazne i za nasilje u obitelji

Trećeokrivljeni sin "udario je policajca V. H. šakom u glavu u predjelu potiljka, nakon čega ga je s leđa s obje ruke uhvatio i povukao tako da je isti pao na leđa i pri padu laktom lijeve ruke udario u štok vrata. Tom prilikom je V. H. zadobio tjelesne ozljede u vidu površinske ozljede glave i ručnog zgloba te kontuziju lakta".

Osim što su fizički nasrnuli na policajce, otac i sinovi prijetili su im da će ih ubiti, zaklati, zgaziti na cesti.

Policajci su ih na kraju uspjeli savladati i staviti im lisice te uvesti u službeno vozilo, ali uz neprestane prijetnje.

Prilikom hapšenja, otac T.U. je rukama namjerno otrgnuo plastični nosač registarske pločice i savinuo istu na policijskom autu.


Sva trojica su nakon incidenta završila u istražnom zatvoru, otac i stariji sin na dva mjeseca i pet dana, a mlađi sin na mjesec dana. Osuđeni su na uvjetne kazne zatvora od jedne godine s rokom kušnje od tri godine, a svaki od njih treba platiti 266 eura troškova.

POGLEDAJTE VIDEO: Godinama je trpjela obiteljsko nasilje, a sada živi novi život. Žrtvama poručuje 'Spakirajte se i idite...'

Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks

Više s weba

Pročitajte još

Image
UKINUT MU ISTRAŽNI ZATVOR

Zoran Pripuz izlazi na slobodu: Nije bilo razloga da ga se zadrži...


Više s weba