OGLAS

RADIO U GLAZBENOJ ŠKOLI

Županijsko odvjetništvo žalit će se na preblagu kaznu za umirovljenog profesora osuđenog za pedofiliju

Image
Foto: Damir Spehar/Pixsell

Umirovljenik je dobio kaznu od 7 godinu zatvora za pedofiliju. Iz odvjetništva napominju da je sud odredio preblagu kaznu za spolno zlostavljanje i iskorištavanje djece

1.8.2023. u 15:54/ Hina

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Bjelovaru žalit će se na presudu kojom je bivši profesor Glazbene škole zbog pedofilije osuđen na sedmogodišnju kaznu zatvora jer smatraju da je izrečena kazna preblaga.

ŽDO u Bjelovaru navodi da je 28. srpnja zaprimilo pisani otpravak presude Županijskog suda u Bjelovaru, donesene 14. srpnja, kojom je optuženi hrvatski državljanin (1961.) oglašen krivim zbog počinjena dva kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.


ŽDO će uložiti žalbu zbog odluke o kazni budući da smatra kako je prvostupanjski sud, za svako kazneno djelo za koje je oglasio optuženika krivim, odmjerio pojedinačne kazne zatvora u preniskom trajanju, tako da je i izrečena jedinstvena kazna zatvora preblaga i ne može postići svrhu kažnjavanja.

Image
OSUĐEN NA SEDAM GODINA

Profesor u Bjelovaru ide u zatvor zbog pedofilije: Bio osuđivan i prije. Vratili bi ga na posao, a on bi ponovio djelo

Image
OSUĐEN NA SEDAM GODINA

Profesor u Bjelovaru ide u zatvor zbog pedofilije: Bio osuđivan i prije. Vratili bi ga na posao, a on bi ponovio djelo

Za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta optuženiku je utvrđena kazna zatvora u trajanju od šest godina, a za kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina kazna zatvora u trajanju od dvije godine pa je osuđenik osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina.

Iz ŽDO Bjelovar napominju je da je sud donio odbijajuću presudu u odnosu na kazneno djelo iskorištavanja djece za pornografiju te je optuženiku rješenjem od 14. srpnja produljio istražni zatvor.

POGLEDAJTE VIDEO: Pedofili na našim plažama sve su češći: 'Kod nas nema da se ide na najstrožu kaznu, nego uvijek na blagu…'


Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
Love island Australija
default_cta
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast
default_cta
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
vozač se bori za život

Poginuo još jedan putnik iz auta u nesreći kod tunela Učka! Policija objavila detalje nesreće


Više s weba