ukrali kilogram zlata

Dvojica maloljetnika opljačkali crkvu na Korčuli

Image
Foto: PHOTOS.COM

Dvojica maloljetnika osumnjičena su da su ukrali zlatni nakit iz crkve u Blatu na Korčili, a 23-godišnjak i 44-godišnjakinja za njegovu prodaju.

12.12.2012. u 15:34/ RTL/Hina

Kriminalističkom istragom korčulanska policija utvrdila je da su dvojica maloljetnika proteklog tjedna provalili u prostorije crkve u Blatu i s Gospina kipa u više navrata ukrali zlatni nakit težak oko kilogram.

Nakit su 23-godišnjak i 44-godišnjakinja prodavali u prodavaonicama za otkup zlata u Blatu, Veloj Luci i Metkoviću, izvijestila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Utvrđeno je da su prodali oko pola kilograma zlata, čime su ostvarili korist od 61.000 tisuću kuna, a tim su novcem kupili automobil, mobitele, tenisice i druge predmete koji su im privremeno oduzeti.

Kod osumnjičenika također je pronađeno i oduzeto 270 grama zlatnog nakita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv dvojice maloljetnika slijedi posebno izvješće mjerodavnome Državnom odvjetništvu za mladež zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe, a 23-godišnjak i 44-godišnjakinja, zbog pomaganja u toj krađi, dovedeni su pritvorskome nadzorniku dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.

Više s weba

Pročitajte još

Image

'Deset firmi se sumnjiči da su imale beneficije prilikom natječaja za EU fondove, koštale su Hrvatsku 316 milijuna kuna'

Više s weba