OGLAS
Mačke
Foto: Twitter
Maine Coon - Ovo je najveća pripitomljena pasmina mačaka. Ima izrazit fizički izgled i vrijedne lovačke vještine.
Foto: @hvMaineCoons/Twitter
Maine Coon - To je jedna od najstarijih prirodnih pasmina u Sjevernoj Americi, posebno u državi Maine, od kud potječu. Cijena: Oko 6.500 kuna.
Foto: @ediemullen/Twitter
Britanska kratkodlaka mačka - Ovo je verzija tradicionalne Britanske domaće mačke, s izrazito debeljuškastim tijelom, gustom dlakom i širokim licem. Cijena: 9.800 - 13.000 kuna
Foto: @4PawShop/Twitter
American Wirehair - Nastala je spontanom mutacijom u New York-u. Od 2003. godine je sve poznatija, ali je ujedno i jako rijetka. Cijena: Od 5.200 do 7.800 kuna
Foto: @NationwidePet/Twitter
American Curl - Ovo je pasmina koju karakteriziraju neobične uši, koje se vraćaju od lica prema središtu lubanje.
Foto: @AwwwwCats/Twitter
American Curl - S njihovim ušima treba postupati pažljivo jer grubo rukovanje može oštetiti hrskavicu u uhu. Cijena: Od 7.800 do 10.400 kuna
Foto: @AwwwwCats/Twitter
Ruska plava mačka - Ovo je pasmina mačaka koja dolazi u bojama koje variraju od svjetlucave srebrne do tamnije sive boje.
Foto: @AwwwwCats/Twitter
Ruska plava mačka - Razvijaju blisku vezu sa svojim vlasnicima i traženi su kao kućni ljubimci zbog svoje osobnosti, ljepote i dlake. Cijena: Od 2.600 do 3.900 i više kuna.
Foto: @MagnifiqueTKO/Twitter
Scottish Fold - To je pasmina domaće mačke s prirodnom mutacijom dominantnog gena koja utječe na hrskavicu u cijelom tijelu, a zbog toga im uši izgledaju "savinuto".
Foto: @lovelydovethre1/Twitter
Scottish Fold - Ova mačka zbog svojih uši malo nalikuje sovama. Cijena: Od 6.500 do 9.800 kuna.
Foto: @SSJBens/Twitter
Sphynx - Ova mačka je najpoznatija po tome što nema krzno. Stvorena je selektivnim uzgojem 1960-ih godina prošlog stoljeća. Boja njihove kože je boja krzna kojeg bi imali.
Foto: @Misslaurenw/Twitter
Sphynx - Pošto nemaju krzno, gube više tjelesne temperature nego mačke koje ga imaju. Cijena: Mačić - 11.750 kuna. Mačići (ovisno o kvaliteti ušiju) 13.000 do 16.300 kuna.
Foto: @ohmisscoco_/Twitter
Peterbald - Ovo je mačka ruskog podrijetla. Stvorena je u St. Petersburgu 1994. godine kao eksperimentalna pasmina.
Foto: @AlizVeraOficial/Twitter
Peterbald - Imaju gen zbog kojeg gube dlaku, mogu biti potpuno bez dlake, ali može se dogoditi da imaju i krzno, ali će ga vjerojatno izgubiti kroz život. Cijena: 6.500 kuna i više
Foto: @nohair_cats/Twitter
Perzijska mačka - Ovo je dugodlaka mačka koja ima specifičan izraz lica i specifičnu njušku. Nije točno poznato kako je nastala i kada, ali spominje se čak i na hijeroglifima.
Foto: @CULTUREFORBlD/Twitter
Perzijska mačka - Vjerojatno je iz Perzije došla do Italije oko 1620. godine. Ovo je jedna od najpopularnijih pasmina. Cijena: Od 2200 do 9.800 i više kuna.
Foto: @CULTUREFORBlD/Twitter
Bengalska mačka - To je pasmina mačaka stvorena od hibrida domaćih mačaka i azijskog leoparda zbog kojeg je i dobila ime.
Foto: @Rob_Reed/Twitter
Bengalska mačka - To pokazuju i šare koje kod bengalskih mačaka mogu biti baš poput malog leoparda. Cijena: Obično je cijena mačića oko 6.500 dolara. No, može varirati od 2600 pa do 65.300 kuna.
Foto: @same_old_ethan/Twitter
Savannah - To je hibridna pasmina mačaka. Nastala je križanjem između afričkog servala i domaće mačke. Genetski je najsličnija afričkom servalu.
Foto: @glossyfroyo/Twitter
Savannah - Postala je popularna kod uzgajivača krajem 1990-ih godina prošlog stoljeća. Cijena: Muški mačići prodaju se od 12.000 - 16.000 dolara, a ženski od 97.900 do 130.600 kuna.
Foto: @animalIife/Twitter
Ashera - Ova mačka je izravni potomak azijskog leoparda, afričkog servala i obične domaće mačke. Razvila se početkom 21. stoljeća kroz genetsku manipulaciju u SAD-u.
Foto: @zuremist/Twitter
Ashera - Ona slovi za najskuplju mačku jer neke koštaju čak 817.500 kuna!
Foto: @ksuccjinnie/Twitter

Nećete vjerovati koliko koštaju: Ovo su najskuplje mačke na svijetu!

Mačke su prekrasni kućni ljubimci, a ukoliko ih ne želite udomiti, uvijek ih možete kupiti. Donosimo vam pregled najskupljih mačaka na svijetu. Najskuplja mačka košta do 800.000 kuna!

2.3.2019. u 16:00/ RTL