OSIJEK NA NOGAMA

Glavašev kratki izlet u rodni grad: Ročište ekspresno odgođeno!

2.10.2014. u 11:08/ RTL

Na početku ročišta Vrkićeva je odvjetnica zatražila izuzeće osječkog Općinskog suda smatrajući ga pristranim. Vrkić se prethodno nije ispričao, a rekao je i da se ne osjeća krivim.

12:58 - Glavaš je ispraćen iz zgrade Općinskog suda te je krenuo put mostarskog zatvora.

12:44 - Ročište je odgođeno!

"Troškove plaća okrivljeni Vrkić, jer je obrana imala dovoljno vremena od 3. rujna, kad je dobila poziv za ročište, tražiti izuzeće mene kao suca i Općinskog suda u Osijeku", odlučio je sudac Ivan Sajter.

12:40 - Na početku ročišta Vrkićeva je odvjetnica zatražila izuzeće osječkog Općinskog suda smatrajući ga pristranim. Vrkić se prethodno nije ispričao, a rekao je i da se ne osjeća krivim. Glavaš je rekao da ga troškovi ne zanimaju jer je siguran da ih okrivljenik morati platiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izlaganje braniteljice je usmjereno odugovlačenju. Protivim se izuzeću Općinskog suda. Tražim da se odmah danas očituju predsjednici Općinskog i Županijskog suda", rekao je Glavaš zatraživši stanku od pola sata.

Image

Branimir Glavaš

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image

Branimir Glavaš

Davor Javorovic/PIXSELL

11:53 - "Žao mi je što se dvojica prijatelja susreću na takav način i na ovome mjestu. Žao mi je što je čovjek koji je dolazio kod nas kući, na more, govorio takvo što, što je pročitao taj pamflet koji mu je netko drugi napisao", rekao je Glavašev sin Filip.

Upravo se čita

Image
NOGOMET NA RUBU ŽIVACA

Šimenc ne izlazi iz kuće, Vlaović luduje, a Čilić uživa: Što o nogometu kažu oni zbog kojih smo kidali živce?

Filip se nada susretu s tatom, nada se i da će Glavaš uspjeti vidjeti svog unuka Bornu.

Inače, pred sudom je opsadno stanje. Stigli su stranački kolege - Vinković, Bubalo, Drmić, Šišljagić... Razvijen je i transparent 'Pozdrav generalu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:10 - Kako javljaju RTL-ovi reporteri s terena Branimir Glavaš je u blindiranom vozilu upravo uvezen u osječki zatvor. Pratila su ga još dvoja kola policije.

Branitelji spremaju doček za Glavaša

Image
Foto: RTL
Image
RTL

BranimirGlavaš, koji u mostarskom zatvoru izdržava kaznu za zločin nad srpskim civilima u ratnom Osijeku 1991., trebao bi se u podne pojaviti na ročištu na osječkom Općinskom sudu, pred kojim je za klevetu tužio gradonačelnika IvicuVrkića.

Sud je dobio rješenje Ministarstva pravde BiH kojim je Glavašu odobren privremeni dolazak na raspravu.

Kako doznajemo, Glavaševi suborci pripremaju mu doček pred zatvorom i sudom u 10.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
o Schengenu

Počeo sastanak Vijeća EU: 'Siguran sam da ćemo imati Hrvatsku unutra'. Mađari razmišljaju o blokadi?

Više s weba