ne ide na brzinu

Grabar-Kitarović može čekati i do godinu dana s preseljenjem u Visoku

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić prije sjednice Vlade objasnila je kako je potrebna gotovo godina dana kako bi se rezidencija u Visokoj iz smještajnog prenamijenila u poslovni prostor.

29.1.2015. u 10:23/ RTL

Na današnjoj sjednici Vlade našla se odluka kojom je Vlada rezidenciju u Visokoj ulici, za koju je bio nadležan Državni ured za upravljanje državnom imovinom, dala na upravljanje Uredu predsjednika, sukladno najavama izabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da Pantovčak želi zamijeniti rezidencijom u Visokoj.

Preseljene Kolinde Grabar-Kitarović s Pantovčaka u Visoku prije same sjednice komentirala je ministrica kulture, Andrea Zlatar Violić, naglasivši kako se takve stvari ne mogu raditi na brzinu.

"To je u prvom redu pitanje za Gradski ured za konzerviranje. Tek kad oni naprave studiju, dolazi do Ministarstva. Međutim, prema dosadašnjim iskustvima u restauriranju, to teško da može trajati manje od godinu dana. Takvi stari prostori koje se iz smještajnih prenamjenjuju u poslovne, to treba pažljivo raditi. U svakom slučaju, potrebna su bar dva mjeseca za izradu studije te barem šest mjeseci za radove", rekla je Zlatar Violić.

Više s weba

Pročitajte još

Image
U PUNOM SJAJU

Štandovi, lampice i Orašari! Zagreb spremno dočekuje prvi adventski vikend!

Više s weba