OGLAS

nastavak suradnje

'HDZ je na pravom putu, idemo po pobjede na nadolazećim izborima'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iz HDZ-a su najavili kako njihova koalicija nastavlja dalje, a slijedeći ciljevi su pobjede na predsjedničkim i parlamentarnim izborima koji bi se, smatra, trebali održati zajedno s predsjedničkima.

26.5.2014. u 17:11/ RTL

Pobjedu na jučerašnjim izborima za Europski parlemant u HDZ-u su danas ocijenili potvrdom da je stranka na pravom putu, poručujući da slijedi pobjeda na predsjedničkim, a zatim i na parlamentarnim izborima.

"Ostvarili smo sve svoje ciljeve, dobili smo šest mandata i gotovo 42 posto glasova, 12 posto više od liste Kukuriku koalicije. Uvijek smo tvrdili da su jedine ankete kojima mi vjerujemo izbori, a ovi izbori su potvrdili da smo na pravom putu, da je vodstvo HDZ-a na čelu s Tomislavom Karamarkom na pravom putu", rekao je politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak na konferenciji za novinare u središnjici stranke.


Naglasio je kako je HDZ odnio izbornu pobjedu u 16 županija, u šest njih s više od 50 posto osvojenih glasova, a kao poseban uspjeh istaknuo je pobjedu u Zagrebu i nizu drugih velikih gradova.

"Pobijedili smo i u velikoj većini općina, u tri slavonske županije u svim gradovima i općinama, što govori koliku podršku birača u ovom trenutku ima naša koalicija", zaključio je Čuljak.

Naglasio je da HDZ-ova koalicija nastavlja dalje, a slijedeći ciljevi su pobjede na predsjedničkim i parlamentarnim izborima koji bi se, smatra, trebali održati zajedno s predsjedničkima.

"Time bi se uštedjelo 100 milijuna kuna koje bismo mogli usmjeriti u to da se građani s poplavljenih područja što prije vrate svojim domovima", rekao je Čuljak.

Nositelj izborne liste HDZ-ove koalicije Andrej Plenković istaknuo je kako je ta lista donijela pet zastupnika klubu Europske pučke stranke (EPP), a da će Ruža Tomašić, koja pripada klubu konzervativnih stranaka, podržati kandidata EPP-a za predsjednika Europske komisije.


Plenković tumači da su preferencijalni glasovi koje su osvojile kandidatkinje HDZ-ovih koalicijskih partnera Ruža Tomašić (HSP AS) i Marijana Petir (HSS) dokazali potencijal koalicije oko HDZ-a.

"Ojačali smo potencijal naših koalicijskih partnera i to je jedan od najvećih uspjeha. Čini mi se da imamo potencijal za daljnje otvaranje prema strankama centra i prema onima malo desnije od nas, ako dijele naše vrijednosti", rekao je Plenković.

Podsjetio je da kandidati SDP-ovih koalicijskih partnera HNS-a i IDS-a u EP ne ulaze na temelju preferencijalnih glasova, nego poretka na listi.

To što su kandidatkinje koalicijskih partnera osvojile više preferencijalnih glasova od HDZ-ovih kandidata Plenkoviću ne smeta već ističe da je HDZ-ova kampanja bila kolektivna, nitko od kandidata birače nije pozivao da na listi zaokruže baš njega, a uspjeh HDZ-ove kampanje ogleda se u više od 41 posto osvojenih glasova.


Upravo se čita

Image
KAKVA ZVIJER

Conor McGregor ruši sparing partnere kao od šale: Trenira i izgleda zastrašujuće

Važnom porukom smatra i to što su svi izabrani zastupnici iz Hrvatske u klubovima koji podržavaju EU kao projekt, za razliku od krajnje ljevice i desnice koje su ojačale na razini EU.

"Vidimo da su birači dali potporu onima koji EU vide kao šansu izlaska iz krize u svim članicama EU", zaključio je Plenković.

Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Love island Australija
Barbie i njezine sestre
default_cta
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
KOD NJIH SVE MALO LUĐE

Pljesak za novog Srbina! Sad je to i suosnivač Applea. I nije jedini - Srbin je i lord Voldemort iz Harry Pottera


Više s weba