OGLAS

GRADONAČELNIK SE NE BRINE

Hoće li Ostojić prekinuti Bandićevu dugogodišnju vladavinu?

29.12.2012. u 18:37/ RTL

Dvanaest godina - toliko je i Milan Bandić u samom vrhu Zagreba. Njegovu bi vladavinu prema planu SDP-a i HNS-a trebao prekinuti ministar zdravlja Rajko Ostojić nakon što se gradski odbor zagrebačkog SDP-a na zahtjev Davora Bernardića pokorio želji šefa stranke.


Sa sjednice zagrebačkog SDP-a  sinoć su izašli zajedno. Da kažu kako je odluka Predsjedništva stranke potvrđena i to jednoglasno.

"Želim reći da sam spreman žrtvovati sebe, a ne članove gradskog SDP-a i ne želim da taj SDP bude talac situacije i prijepora tko bi trebao biti kandidat", izjavio je DavorBernardić, predsjednik gradskog odbora SDP-a .

U utrku za Zagreb sada službeno kreće ministar zdravlja RajkoOstojić, a Bernardić vjeruje u njegovu pobjedu.

"Zagreb posljednjih godina stagnira, nazaduje. Imamo 41.000 nezaposlenih u gradu i to treba promijeniti", kazao je Rajko Ostojić, ministar zdravlja i kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Hoće li Bandićev mandat, nakon 12 godina, trajati i poslije izbora u svibnju? On vjeruje da hoće.


Zagrebački gradonačelnik MilanBandić obišao je jutros gradilište u Branimirovoj ulici od Zavrtnice do Heinzlove čime će se omogućiti spoj Branimirove s Novom Branimirovom, što će, kako je rekao, skratiti put od Glavnog kolodvora do Sesveta za oko 25 minuta.

Na novinarski upit kako komentira da će njegov protukandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima biti ministar zdravlja RajkoOstojić iz SDP-a, Bandić je rekao da je za njega bitno "da on radi svoj posao i da je zdrav" te je pozdravio činjenicu "da ima što više kandidata na izborima, pa makar bili iz jedne stranke".

Odbio je, također na novinarski upit, podrobnije komentirati protukandidata Ostojića i njegove tvrdnje da Zagreb stagnira.

Promjena igrača u SDP-u i to pred izbore loša je za stranku vjeruje i čelni čovjek HSLS-a, jer tako pokazuju, uvjeren je, da nisu vjerodostojni, ali i da državnu politiku prenose na Grad Zagreb.

"Temeljem te odluke tražimo od ministra zdravlja da podnese ostavku. Ne može se u isto vrijeme voditi kampanju i biti ministar tako važnog resora. Pa ne može sjediti na dvije stolice i kalkulirati da ako izgubi izbore će ostati ministar zdravlja. Ne može biti ministar gubitnik", rekao je DarinkoKosor, predsjednik HSLS-a.

Da se dvije tako važno funkcije ne mogu istovremeno obnašati vjeruju i u HDZ-u gdje su promjenu SDP-ovog kandidata za gradonačelnika nazvali sumrakom demokracije.   

"To je nekorektan potez s obzirom da je na istom odboru Bernardića kandidirao za mjesto gradonačelnika. To je nemoralno, pitanje etike. Doveli su se u situaciju da prvom suradniku zabiju nož u leđa - to je nedopustivo", kaže Andrija Mikulić, predsjednik gradskog odbora HDZ-a.

Dopustivo ili ne - na kraju će odlučiti birači.


U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
na snazi upozorenja

U Australiji toplinski val: Esktremne vrućine i temperature 40 stupnjeva Celizijevih, prijete šumski požari


Više s weba