uprava se ispričala

Homofobni policajac bit će prijavljen i kažnjen

Image
Foto: PIXSELL

Protiv policajca, koji je na Facebooku objavio homofobne komentare o zločinu koji se dogodio u Bjelovaru, podnijet će se optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o suzbijanju diskriminacije te odgovarajuće stegovne mjere. Policijska uprava se ispričala zbog neetičnoga i neprofesionalnog ponašanja policijskog službenika.

24.4.2012. u 17:39/ S.K./Hina

Protiv bjelovarskog policajca koji je na Facebooku objavio homofobne komentare o zločinu, u kojem je 25-godišnjak ubio 47-godišnjeg ljubavnika, podnijet će se optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o suzbijanju diskriminacije te odgovarajuće stegovne mjere, priopćila je u utorak bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava, koja se javno ispričava zbog neetičnoga i neprofesionalnog ponašanja policijskog službenika.

Djelatnici za zakonitost postupaka bjelovarsko-bilogorske Policijske uprave i unutarnje kontrole MUP-a utvrdili su da je policajac prekršio Zakon o suzbijanju diskriminacije pa će protiv njega Prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog, a zbog nedoličnog ponašanja izvan službe, očekuju ga i odgovarajuće stegovne mjere.

Ovim putem bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava javno se ispričava 'zbog neetičnoga i neprofesionalnog ponašanja policijskog službenika', stoji u priopćenju načelnika Policijske uprave Jakoba Bukvića.

Na homofobne komentare bjelovarskog policajca jučer su upozorile udruge Iskorak i Kontra. Komentar je na profilu otvorenom za javnost objavila osoba pod imenom Kruno Karas, za koju stoji da je završila Policijsku akademiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelovarski policajac bit će prijavljen zbog kršenja članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije koji propisuje novčane kazne od 5.000 do 30.000 kuna za one koji zbog 'prouzročenja straha drugome ili stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja na temelju razlike u rasi, etničkoj pripadnosti, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovnom stanju, članstvu u sindikatu, društvenom položaju, bračnom ili obiteljskom statusu, dobi, zdravstvenom stanju, invaliditetu, genetskom naslijeđu, rodnom identitetu ili izražavanju i spolnoj orijentaciji povrijedi njegovo dostojanstvo'.

Više s weba

Pročitajte još

Image

cirjak korona

Više s weba