Sve za ljepotu

Hrane se na cjevčicu kako bi bile savršene mladenke!

Image
Foto: Libela.org

U očajničkom nastojanju da se uvuku u savršene vjenčanice, buduće mlade su se podvrgle ekstremnom tretmanu mršavljenja.

17.4.2012. u 14:30/ S.K.

Buduće mlade okrenule su se kontroverznoj ekspreas dijeti, koja uključuje guranje cjevčice za hranjenje u nos, kako bi stale u savršene vjenčanice, prenosi Libela.org.

Riječ je o K-E dijeti koja jamči 'skidanje' i do deset kilograma u samo deset dana. Ovaj ekstremi način gubljenja kilograma podrazumijeva umetanje cjevčice za hranjenje u nos koja vodi sve do želuca. Polaganom i neprestanom opskrbom tijela tekućinom, koja se sastoji od proteina, masnoća i vode, u tijelo se unosi do 800 kalorija dnevno.

Američke, a i europske mladenke se odlučuju za K-E dijetu kako bi stale u svoje idealne vjenčanice. Naime, žene koje teže imati vjenčanje iz snova panično se boje dana svadbe i trenutka kada će ući u svoju savršenu haljinu. Stoga, odlučuju se na očajnički čin - K-E dijetu.

Jedan od takvih jest i Jessica Schnaider koja se odlučila na ovu kontroverznu dijetu kako bi skinula pet kilograma viška prije vjenčanja.

"Deset dana bez hrane prilično je emocionalno iscrpljujuće, a i ljudi su me čudno gledali. Većina je mislila da sam bolesna. Morala sam objašnjavati da sam dobro, da ne umirem i nisam bolesna. Bila sam strašno umorna. Liječnik mi je preporučio da za vrijeme dijete svaki dan šećem po plaži oko sat, sat i pol, no jednostavno nisam imala volje za tako nešto. Inače sam prepuna energije, ali tih deset dana bila sam izuzetno umorna", prepričala je Jessika i istaknula negativne strane ove dijete.

Iako liječnici naglašavaju kako ovaj način mršavljanje nije rizičan, više nego jasno jest kako gubitak deset kilograma u deset dana nije nimalo zdrav način mršavljenja. Štoviše, ostavlja dugotrajne posljedice na organizam.

Više s weba

Pročitajte još

Image
24-godišnja požežanka

Odlične vijesti za Martinu! Građani skupili 100 tisuća dolara za njeno liječenje, ide u SAD

Više s weba