MA KAKVA KRIZA

Hrvati ruše prošlogodišnji skijaški rekord!

Image

Statistike pokazuju da bi broj Hrvata koji odlaze na zimovanje ove godine, prema rezervacijama smještaja, mogao oboriti prošlogodišnji rekord. Najpopularnija destinacija je Austrija, dok se kao novo popularno odredište nameće i talijanski Južni Tirol.

20.12.2012. u 12:59/ RTL

Brojni Hrvati i ove će godine pohitati prema snježnim padinama mondenih skijališta. Austrija se ponovno  pokazala kao kultna destinacija za sve ljubitelje skijanja iz Hrvatske, a prema predviđanjima, svaki drugi Hrvat koji putuje na zimovanje će kao odredišnu destinaciju odabrati upravo Austriju.

Osim Austrije, sve popularnija destinacija je i Italija, poglavito Južni Tirol, pokazalo je neovisno istraživanje Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG). Omiljena skijališta su Nassfeld, Kronplatz i Schladming. 

Na uzorku od 20 hotela u Austriji i Italiji napravljeno je dodatno istraživanje o broju dolazaka i noćenja hrvatskih gostiju u austrijskim i talijanskih skijaškim destinacijama.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto:
Image


Prema dobivenim podacima, Hrvati na zimovanju ostaju u prosjeku 5,3 dana, dok je tradicionalno najpopularnije razdoblje za odlazak na skijanje od 5. do 12. siječnja u vrijeme zimskih školskih praznika. Veći broj noćenja očekuje se i u veljači i ožujku. Hrvati na skijanje najčešće odlaze obiteljski stoga ne čudi da ih najveći broj bira obiteljske hotele.

"Hrvati tradicionalno biraju obiteljske hotele, no u posljednje dvije godine zanimljiv je trend odabira wellness hotela. Mladi parovi i žene češće biraju hotele gdje, osim skijanja, mogu uživati i u najnovijim spa i beauty tretmanima", rekao je vlasnik FMTG-a.

Sve popularnija destinacija među Hrvatima je i Južni Tirol u Italiji. Velik broj hrvatskih gostiju odlazi na skijalište Kronplatz posebice zbog obiteljskih hotela i kvalitetne prometne povezanosti.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ne zna se zašto

Preminuo poznati nogometni novinar izvještavajući s utakmice četvrtfinala

Više s weba