spojio ih rtl

Aco Petrović mladu majku vidio u našem izvještaju, pa do nje i stigao: Uz razrušen dom njene obitelji postavi...

Kupili su im montažnu kuću i danas je dovezli u Majske Poljane, pa će obitelj ponovno biti na okupu

Potaknuti RTL-ovom pričom  o mladoj majci Marijani Bjelajac s četveromjesečnom bebom u naručju čija je kuća uništena, košarkaški trener Aleksandar Petrović i prijatelji pokazali su veliko srce. 

Kupili su im montažnu kuću i danas je dovezli u Majske Poljane, pa će obitelj ponovno biti na okupu.

Od kuće obitelji Bjelajac nije ostalo ništa. Sve što su imali nestalo je u manje od 10 sekundi. Njihova priča potaknula je dobre ljude na pomoć.

Mobilna kućica koja je stigla iz Istre od sada će im biti drugi dom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je to sve šok. Iskreno, šok i to veliki. Nemam što drugo reći, prezadovoljna sam sa svime, sa svim ljudima koji doniraju i stvarno velika hvala", govori Marijana Bjelajac.

Prilikom postavljanja pomagalo je cijelo selo, i nije bilo lako… 

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

Image
Spojio ih RTL

Na tužnu priču majke iz Banovine reagirao i Aleksandar Petrović: 'Kad sam je vidio u vašem programu, morao sam joj pomoći'

Image
Spojio ih RTL

Na tužnu priču majke iz Banovine reagirao i Aleksandar Petrović: 'Kad sam je vidio u vašem programu, morao sam joj pomoći'

Ni gurati kućicu tešku tri tone golim rukama po blatu i neravnom terenu nije bio problem - sve kako bi obitelj Bjelajac već večeras imala krov nad glavom. 

"Vjerojatno se nikad tim ljudima odužiti neću moći"

"Kako se osjećam, iskreno ne znam. Sav sam van sebe i sve ovo… ne mogu doći sebi od svega ovoga što se događa. Koliko vas je sve ovo dirnulo? Previše", dodaje Danijel Bjelajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijana je sa svojim četveromjesečnim sinom boravila u prihvatnom centru u Glini. Tada ih je snimila naša ekipa. 

"Cijela mi se kuća tresla, sva sreća dijete je bilo u kolicima. Da nije bio u kolicima pali bi i on i ja, tako da šta i kako dalje stvarno ne znam.", kazala je 30. prosinca Marijana.

Njezina zabrinutost dirnula je i košarkaškog izbornika Aleksandara Petrovića. Znao je da želi pomoći - a nakon emotivnih riječi mlade majke u našem programu odlučio je da pomoć šalje upravo njezinoj obitelji. 

"Za manje od 100 sati uspjeli smo sve staviti u proceduru familija Perić i moja obitelj. U četvrtak smo tražili taj kontakt i preko vas smo došli do obitelji Bjelajac. Noćas je iz Istre krenula kućica i tu je - sad se obitelj može ponovno skupiti zajedno", govori košarkaški trener Aleksandar Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijana i dijete vratit će se iz prihvatnog centra u svoje selo. Suprug će biti na dvije adrese jer mora pomoći ostalim članovima obitelji.  

"Vjerojatno će baka, žena i maleni biti ovdje a ja ću morat s majkom gore brinuti se za ostalo. Imam od pokojnog brata ženu i dvije curice koje su smještene u Kostajnicu, moram se pobrinuti i njih dopremiti ovdje pa ćemo vidjeti", kaže Danijel.

Na tuđu dobrotu i spremnost da se pomogne u nevolji teško je ostati ravnodušan. 

"Čujte, vjerojatno se nikad tim ljudima odužiti neću moći, ali za sve veliko hvala", rekao je Danijel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U mobilnoj kućici, uz ruševine stare - ova mlada obitelj od danas kreće ispočetka. 

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pričali smo s bivšim senatorom Rickom Santorumom o tome što zamjera Trumpu i što radi u Hrvatskoj

Više s weba