268 dana

Agonija Slavonca nakon operacije: 'Stalno je nešto curilo iz rane, a onda je supruga vidjela da nešto i viri...'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Muškarcu je, prema nalazu, narušeno duševno i tjelesno stanje

22.5.2021. u 9:50/ RTL Vijesti

Klinički bolnički centar Split mora platiti odštetu Slavoncu Zoranu M. jer su mu liječnici nakon operacije zaboravili "tupfer" gaze veličine 1,5 s 1,5 centimetara u koljenu. Imao je bolove više od osam mjeseci dok gaza nije "provirila" iz koljena. Od njegova izlaska iz splitske bolnice pa dok mu zaboravljena gaza nije izvađena prošlo je 268 dana, a liječnici kod kojih je bio nisu uočili "svežanj" gaze. 

Bilo mu je ograničeno kretanje zbog operacije i bolova, a svaki mu je pomak bio prava muka. Zbog toga je išao kirurzima, vaskularnim kirurzima, ortopedima, na preporučena snimanja, ali ništa nije pomagalo. Tako je stalno bilo sve do 2. rujna 2018. kada mu je s desne strane vanjskog koljena izvirila gaza. Nakon toga napokon je upućen na operaciju, piše Glas Slavonije. Ozlijeđen je pri padu s visine od 4,5 metara između čelične konstrukcije, pri čemu je zadobio iščašenje desnog koljena s ozljedom pripadajuće arterije - prevezen je prvo u Ploče, a onda u KBC-Split. 

 Slavonac se, nakon izlaska iz bolnice, žalio na stalne bolove u desnoj nozi, nestabilnost u desnom koljenu te mu se stalno gnojilo na mjestu gdje je imao operacijski dren dok je bio u Splitu. Zbog toga je tražio pomoć u ordinaciji obiteljske medicine, u bolnicama u Slavonskom Brodu i Osijeku, u više navrata bio je pregledan i na Objedinjenom htinom bolničkom prijemu u brodskoj bolnici i brojnim ambulantama, no unatoč brojnim pregledima i dijagnostičkim postupcima nitko nije shvatio što mu je niti mu je bila postavljena dijagnoza.

Tek nakon skoro 9 mjeseci na pregledu u Objedinjenom hitnom prijemu u bolnici u Slavonskom Brodu primijećeno je da iz rane izlazi "dio fibrioznog tkiva" odnosno - gaza. Prema nalazu i mišljenju vještaka kao posljedica liječničke pogreške ostavljanjem tupfera procjenjuje se 70 posto u odnosu na KBC Split odnosno tuženika, dok preostali dio odgovornosti je na liječenju u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu i Kliničkom bolničkom centru Osijek. Muškarcu je u nalazu narušeno duševno i tjelesno stanje. 

"Supruga je vidjela da nešto bijelo viri"

Po nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Slavonskom Brodu objavljenoj prekjučer splitska bolnica mora mu platiti 16.135 kuna odštete s kamatama, te 13.242,50 kuna troškova parničnog postupka, prenosi ovaj list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Njih 30.000

FOTO Gotova i druga pandemijsku generacija maturanata. Norijada je zabranjena, pa kako se onda slavilo do ranog jutra!?

Image
Njih 30.000

FOTO Gotova i druga pandemijsku generacija maturanata. Norijada je zabranjena, pa kako se onda slavilo do ranog jutra!?

"To jutro kada sam uopće saznao da imam nekakvu gazu u nozi zamolio sam suprugu da mi previje koljeno, jer je stalno nešto curilo. Supruga je vidjela da nešto bijelo viri iz rane, kao neka gaza. Otišli smo u Hitnu i na kraju su mi jedan dio gaze iščupali naživo, a onda su zaključili da drugi dio moraju ukloniti operacijom, jer ga nisu mogli izvaditi. Ne mogu shvatiti neodgovornost liječnika, jer da ja tako radim svoj posao, dobio bih otkaz drugi dan ", rekao je Zoran i rekao kako nije mogao živjeti od bolova prije. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
ozbiljno upozorenje

Požeški HZJZ upozorio stanovnike Doljanovca: 'Nemojte piti vodu, ima arsena'

Više s weba