humanitarna akcija na krki

Akcijom 'Odčepi za ulaznicu' prikupljene tone čepova koji će biti zamijenjeni za skupe lijekove

19.12.2015. u 19:03/ Nikolina Radić Ančić

Akcija 'Odčepi za ulaznicu', kojom se Nacionalni park Krka priključio kampanji Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske i više je nego uspjela. Prikupljene su tone plastičnih čepova koji će biti zamijenjeni za skupe lijekove

Vreće i vreće plastičnih čepova zatrpale su ispostavu Nacionalnog parka Krka u Skradinu. U ekološkoj i humanitarnoj akciji "Odčepi za ulaznicu" plastični čepovi mijenjaju se za ulaznice. 

Sakupljali su mladi i stari. Paketi stižu u Skradin iz cijele Hrvatske. Prikupljeno je više od pet tona čepova.

Besplatnim ulaznicama Nacionalni park promovira kampanju "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Za ove čepove netko će dobiti i životno važne lijekove.

"Mi smo pozvali sve građane da u periodu od 15.6. do 15.12. prikupljaju sve plastične čepove i za jedan kilogram skupljenih čepova će dobiti dvije besplatne ulaznice koje mogu koristiti kroz cijelu 2016. godinu", rekla je Silvija Ćaleta, voditeljica promidžbe NP Krka.

Akcija na Krki je gotova, ali čepovi se Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma i dalje mogu slati na adresu udruge u Čakovec. Odbačena plastika zamijenjena za skupe lijekove koji nisu na listi HZZO-a, nekome znači život. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Provjerite listiće!

Zagrepčanin osvojio 5+1 dobitak u Eurojackpotu, dobio 645.000 eura, pogođen i 5+0, opet u Zagrebu

Više s weba