SUTRA VELIKO FINALE

Alkarski barjaktar za RTL: 'Vitezovi alkari žive tradiciju i to ćemo ljubomorno čuvati'

6.8.2022. u 19:55/ Rade Županović

Svi alkari mole se čudotvornoj Gospi sinjskoj

Već je treća trka ovogodišnje druge po redu natjecateljske večeri. Sutra je veliko finale 307. Sinjska alka. Postoji i aplikacija na kojoj se lako mogu pratiti rezultati.

''Iznimna je čast nositi barjak Gospe sinjske. Posebno za mene i moju obitelj. Barjak ide na čelu alkarske povorke i on predvodi cijelu ceremoniju'', rekao je zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko i alkarski barjaktar Mate Bilobrk.

''Barjak je posvećen 1991. godine, posvetio ga je kardinal Kuharić i od tada postoji čudotvorna veza između sinjske Alke i čudotvorne Gospode sinjske'', dodao je Bilobrk.

Image
'SIMBOLIČAN IZNOS'

Sinjani za RTL o 'alkarici', naknadi za najsiromašnije: 'Da mi da sto kuna, sto kuna. Nisam kopa, ni ora'

Image
'SIMBOLIČAN IZNOS'

Sinjani za RTL o 'alkarici', naknadi za najsiromašnije: 'Da mi da sto kuna, sto kuna. Nisam kopa, ni ora'

Kazao je kako su oba posla koja obavlja velika čast. Posebice jer viteštvo koje je Alka pokazala kroz svoja stoljeća i ono što je vidio kroz 26 godina rada u Antiterorističkoj jedinici je puno vitezova i heroja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vitezovi alkari i dalje žive kroz ovu tradiciju, a Bilobrk kaže kako će se to i dalje ljubomorno čuvati, kao i moliti se Gospi sinjskoj omogući da se i za 300 godina obilježava Dan jedinice Lučko i 500 godina Alke.

Svi alkari mole se čudotvornoj Gospi sinjskoj. Bilobrk nije htio predvidjeti tko bi mogao pobijediti, već sa smiješkom kaže to će biti onaj koji ima najviše punata.

Upravo se čita

Image
napredak tehnologije

'Nebo više nije granica'. Na letovima uskoro pozivi s mobitela i korištenje aplikacija

Više s weba

Pročitajte još

Image

Bin Laden dobio nasljednika

Više s weba