GOSTOVALA U RTL-U DANAS

Ana Hinić: 'Ovo je trenutak u kojem će se vidjeti jesmo li demokratska zemlja ili tonemo u diktaturu'

21.10.2019. u 18:35/ Vijesti.hr, Marko Šiklić

Voditeljica splitskog ureda Sindikata hrvatskih učitelja Ana Hinić u RTL-u Danas govorila je o nastavku štrajka u školama

Voditeljica splitskog ureda Sindikata hrvatskih učitelja Ana Hinić u RTL-u Danas govorila je o nastavku štrajka u osnovnim i srednjim školama. 

"Zadovoljno smo podrškom koju dobivamo od roditelja. Uspjeli smo u ovome svemu jer su se i roditelji i svi drugi solidarizirali s nama. No, treba naglasiti da su i učitelji također roditelji", kazala je Hinić. 

"Štrajk je zakonom zajamčeno pravo"

Na pitanje što će se dogoditi, ako Vlada odluči da im se ne plati vrijeme provedeno u štrajku, Hinić je kazala da se nalazimo u trenutku "u kojem ćemo vidjeti je li Hrvatska zaista demokratska zemlja ili tonemo još dublje prema diktaturi". 

"Štrajk je zakonom zajamčeno pravo i on se ne smije dovoditi u pitanje u Hrvatskoj, ako želimo živjeti u  demokratskoj zemlji", kazala je Hinić koja želi vjerovati "da će Vlada platiti štrajk, jer smo sve ovo zaslužili". 

Na pitanje kada će se nadoknaditi nastava koja je izgubljena u štrajku, Hinić je kazala da je 1995. godine bio štrajk koji je trajao 15 dana. "Pa se cijela situacija prilagodila tome, a sigurna sam da se tako može i ovaj put", zaključila je Hinić. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
show među zastupnicima

Bauk u Saboru pustio Juru Stublića i dao podršku Grmoji

Više s weba