fenomenalna glazbena fuzija

Ana Rucner vas poziva na veliku proslavu 300. obljetnice Sinjske alke!

27.7.2015. u 18:35/ RTL

Ana Rucner je glavna solistica koja nosi pjesmu i spaja različitost kompozicija klasične glazbe

Turističko promotivni spot Alkarski ponos, snimljen je povodom 300. obljetnice Sinjske alke u lipnju 2015. godine na atraktivnim sinjskim lokacijama kao što su: Sinjski aerodrom, Sinjska tvrđava, Alkarski dvori, Stari grad, Mlinica Milardovići, hipodrom i Alkarsko trkalište.

Za skladbu su korištena djela najpoznatijih hrvatskih autora, Jakova Gotovca, Ivana pl. Zajca i Mojmira Čačije, u orkestraciji Thomasa Buritcha, koja se izvode uz pratnju Zagrebačke filharmonije. 

U spotu su sudjelovali i akademski zbor Ivan Goran Kovačić, KUD Glavice iz Sinja, Zagrebačka Filharmonija, kao i klapa Sinj, a posebnu vrijednost spota čine alkari na konjima i alkarski momci, odjeveni u alkarske odore. Naručitelj spota je Viteško Alkarsko društvo Sinj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima redatelja, Darka Drinovca u spotu nema klasične naracije, sve što će biti zastupljeno slikom prati prvenstveno glazbu i pojavljivanje različitih izvođača, koji su doprinijeli ovoj vrlo kompleksnoj kompoziciji- od guslara pa do klape.

Ana Rucner je glavna solistica koja nosi pjesmu i spaja različitost kompozicija klasične glazbe. Svi zajedno stvaraju glazbenu fuziju koja je popraćena slikom i ukomponirana među sinjske alkare na prepoznatljivim lokacijama Cetinske krajine. Glavni pokretač u ovom spotu je spoj snage glazbe i viteške igre.

Upravo se čita

Image
suradnici na bijelom

Antwerpen hit luka za kokain: Belgija kao da i jest bila na njemu, a Hrvatska na normabelu

Više s weba

Pročitajte još

Image

Tvrtka iz Lošinja dijeli stipendije

Više s weba