JASNA PORUKA

Andrej Plenković: 'Suradnja sa Škorom i Mostom je moguća, ali bez ucjena i ovakve retorike'

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

'Što se tiče ostalih partnera, HDZ-ova je politika razgovarati sa svjetonazorski bliskim strankama'

9.7.2020. u 9:27/ Hina

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kazao je u razgovoru za Večernji list da u Vladi ostaje većina ministara te da je suradnja sa Škorom i Mostom moguća, ali bez ucjena i ovakve retorike.

"Dopustite nam još nekoliko dana da u internim konzultacijama dovršimo novu arhitekturu Vlade Republike Hrvatske. Bit će manji broj resora, dakle bit će manje ministara u Vladi. Provest ćemo određena spajanja vodeći računa o funkcionalnosti i bliskosti nadležnosti pojedinih resora", kaže Plenković, mandatar za sastavljanje nove Vlade, u intervjuu za Večernji list.

Dodaje da to čine temeljem vlastita iskustva te da nije riječ o kopiranju nekog prijašnjeg modela ili modela neke druge zemlje.

"Gledamo što je primjereno ovom trenutku kako bismo formirali Vladu koja će biti kompaktna i možda lakše upravljiva. Dosad nas je bilo 20, plus ja kao predsjednik, to je puno ljudi za koordinaciju te ćemo taj broj smanjiti. Nije riječ o deset ili 12 resora, bit će ih između 12 i 20, ali će Vlada biti funkcionalnija i učinkovitija", kaže Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
promjene u vladi

Plenkovićeva slagalica: Koliko će biti ministarstava, koja će spojiti i tko bi mogao ostati bez fotelje?

Image
promjene u vladi

Plenkovićeva slagalica: Koliko će biti ministarstava, koja će spojiti i tko bi mogao ostati bez fotelje?

O ambiciji predstavnika manjina da u Vladi imaju svog čovjeka, dodaje, još nisu razgovarali. Mandat za sastavljanje Vlade od predsjednika Republike zatražit će sa 76 potpisa.

"Što se tiče ostalih partnera, HDZ-ova je politika razgovarati sa svjetonazorski bliskim strankama ili s onima s kojima se može programski dogovoriti", kaže Plenković.

Upravo se čita

Image
Promocija plus za RTL

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: HDZ-u naštetila afera, ali Plenkoviću popularnost raste. Milanoviću pada rejting

"Cilj mi je, kao predsjedniku HDZ-a i Vlade, smanjiti podjele i tenzije u hrvatskom društvu, nisam apriori isključiv. Mogu razgovarati sa svim akterima i moja je dužnost da razgovaram. Bilo bi dobro da i drugi malo prošire marginu za razgovor pa i komunikacijske tehnologije. Ako se tenzije smire i ako se odustane od koncepcije koja nije normalna, tada možemo razgovarati", poručio je Plenković, donosi Večernji list.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Suprotstavljanje moliteljima

Prosvjed za ženska prava: 'Ni državu ni Boga blizu jajnika moga'

Više s weba