OBRAĆANJE JAVNOSTI

Andrej Plenković uvjeren da je Vlada spremna na sve izazove: 'U ratu smo protiv koronavirusa!'

Image
Foto: Patrik Maček/Pixsell

Tvrdi da su na granicama jako dobre fiksne kontrole, iako iskustva govore suprotno

14.3.2020. u 10:51/ Vanja Deželić

Premijer AndrejPlenković obratio se javnosti na temu aktualnih problema, vezanih uz koronavirus. Naime, situacija je ozbiljna, prijetnja gospodarstvu i automatski državnom proračunu jer realna, kao što je i širenje zaraze realan problem za društvo.

"Mi smo jako ozbiljno pristupili u svim sektorima gospodarstva, svaki ministar razgovara u sektorima u kojima je nadležan", rekao je Plenković.

Najavio je da će ići na Vladu s paketom mjera idući tjedan. Posljedice ove krize na gospodarstvo planira smanjiti na minimalno tim posebnim mjerama.

"U ratu smo protiv koronavirusa, protiv panike, protiv društveno-gospodarskih posljedica ove epidemije. Hrvatska ovu krizu čeka u situaciji konsolidiranih javnih financija. Ona dolazi u trenutku kad imate Vladu koja odgovorno vodi javne financije, imali smo uravnoteženproračun. Poduzet ćemo mjere da posljedice ove krize smanjimo", izjavio je premijer.

Tvrdi da su na granicama jako dobre fiksnekontrole, iako iskustva govore suprotno.

"Ovo je situacija koja zahtijeva ozbiljne mjere na osobnoj razini i na razini mjera koje poduzimamo kao Vlada", naglasio je Plenković.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Spavat ćemo kraće

Večeras se mijenja sat: 'Ide mi to na živce, mislim da je to nepotrebno'

Više s weba