NEĆE GA BITI PRIJE RUJNA

Plenković ostao bez glasa predstavljajući Zakon o obnovi Zagreba: 'Tako velika šteta zahtijeva i veliku odgov...

'Utvrdili smo da je zakon već na radnim tijelima dobio potporu i oporbenih zastupnika, iz rasprave se može utvrditi da je zakon dobar'

Premijer Plenković je pak bio podosta iskren. Ali je u jednom trenutku i ostao bez glasa zbog kašlja, zbog čega je morao zastati i popiti vode.

"Iluzija je da će sve biti brzo, to nije realno. Obnova je povijesna prilika da ga učinimo metropolom 21. stoljeća', naglasio je između kašlja Plenković.

Konkretnije, u petak 31. srpnja slijedi glasovanje o prvom čitanju, a tek po povratku s godišnjeg odmora, zastupnici će Zakon kompletirati. Samim time, on ne može biti izglasan prije rujna.

"Bit obnove nije povratak u prijašnje stanje, poanta je da protupotresna kvaliteta obnovljenih zgrada bude takva da mogu izdržati neki, ne daj Bože,  novi potres", poručio je Plenković iz saborske rasprave o zakonu za koju je prijavljeno rekordnih 10 klubova i 62 zastupnika pojedinačno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je pritom kako se Dubrovnik još uvijek obnavlja od potresa koji ga je pogodio u proljeće 1979.

"Posao će biti transparentan, a tako velika šteta zahtijeva i veliku odgovornost", dodao je premijer pa detaljno odgovarao na sva pitanja zastupnika.

Upravo se čita

Image
MARDEŠIĆ I KAPAC

Stric iz Njemačke univerzalan je, a Mardešić i Kapac pretočili ga u film: 'Htjeli smo svima pokvariti uspomenu'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Nikola Vikić-Topić nam se javio iz srca crvene zone, podno Velebita: slijedi nagla promjena vremena koja će zahvatiti veći dio Hrvatske

Više s weba