IZBORI U SPLITU

Anketa koju je naručila Puljkova stranka navodno je izazvala skepsu, iz Centra objasnili o čemu se radi

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

emena provođenja ankete u stranci Centar ne smatraju spornim

21.6.2022. u 8:20/ RTL Vijesti

Nakon što su objavljeni rezultati ankete koje je naručila stranka Centar kandidata Ivice Puljka, pojavila se skepsa, kako piše Dalmatinski portal, oko vremena provođenja ispitivanja javnog mnijenja. Odnosno, jesu li rezultati prije ili poslije predaje službenih kandidacijskih lista i "seks afere" koja se odvijala protekli tjedan.

Ono što pobuđuje sumnju je činjenica da je na anketi naveden samo lipanj, konkretnog datuma nema, što se na listama stranaka nalazi koalicija HSP - Hrvatsku suverenisti, a nema liste HNS - Laburisti, dok, prema anketi, za Luku Baričića koji se našao središtu "seks afere" i koji je najavio povlačenje iz politike, nije čulo preko 50 posto Splićana.

U stranci Centar kategorički odbacuju takve navode i tvrde da se istraživanje IPSOS agencije provodilo od srijede do subote.

"Ostajanje nepravovaljane liste i neubacivanje nove je omaška naručitelja, stranke Centar. Što se tiče prepoznatljivosti kandidata, ne možemo to komentirati niti analiziramo jer je takav rezultat istraživanja", poručili su iz stranke Centar, piše Dalmatinski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izostavljanje točnog vremena provođenja ankete ne smatraju spornim, jer je tako uobičajeno.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Beskućnici u Direktu

Jednog su kao bebu pronašli pored kante za smeće, drugi je bio ovisan o kocki i drogi: 'Izgubio sam sve, ali mi je onda proradio klik u glavi'

Više s weba