ODGOVORNOST HDZ-A

Anušić: 'Na rezultate izbora nisu utjecali nevažeći listići ili Miroslav Škoro'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Po njegovim riječima, velika razlika u broju glasova nije bila samo u Zagrebu, nego i u drugim djelovima Hrvatske.

7.1.2020. u 18:35/ Hina

Ivan Anušić, voditelj kampanje Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima, izjavio je u utorak uoči sjednice Nacionalnog vijeća i Predsjedništva HDZ-a na kojoj se analiziraju razlozi gubitka izbora - da na rezultate nisu utjecali nevažeći listići, glasači Miroslava Škore ili sam Škoro.

Svi snose odgovornost

Anušić je novinarima ispred središnjice HDZ-a rekao da svi snose odgovornost za rezultate izbora, i kandidatkinja i svi koji su oko toga radili.

"Svi smo spremni podnijeti sankcije i odgovornost, nema upiranja prstom ni u koga drugoga; ni Škoro ni bilo tko drugi nije kriv za gubitak izbora", istaknuo je.

"Nema tu nikakvih čudnih stvari, jednostavno kandidat koji je bio u drugom krugu predsjedničkih izbora nasuprot Kolinde Grabar-Kitarović, je dobio 106 tisuća glasova više, to je jasna stvar, nema tu nikakve dileme", dodao je.

Anušić ne očekuje žestoku raspravu na Predsjedništvu stranke koje treba analizirati razloge gubitka predsjedničkih izbora, no, kaže, da je moguća.

"Nakon analize činjenica koje ću večeras iznijeti, otvorit će se rasprava, a hoće li ona biti žustra ili manje žustra vidjet ćete nakon sjednice", rekao je.

''Nevažeći listići nisu utjecali na rezultat''

Po njegovim riječima, velika razlika u broju glasova nije bila samo u Zagrebu, nego i u Istri, Primorsko-goranskoj, Međimurskoj županiji, a pobjeda njihove kandidatkinje Grabar-Kitarović u ostatku županija to nije mogla nadoknaditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vidim odgovornost u nikome osim nas i naše kandidatkinje, ni u glasačima Miroslava Škore, ni u njemu, molim da mi se ne imputira da sam to rekao", rekao je novinarima voditelj predsjedničke kampanje Grabar-Kitarović.

Također, ne smatra niti da su na rezultate utjecali nevažeći listići kojih je, kaže, uvijek između tri i 3,5 posto, a sada i do 5,5 posto.

"Kada to sve zbrojite na razini Hrvatske imate 37 tisuća više nevažećih listića nego inače, to uopće nije utjecalo na rezultate", zaključio je Anušić.

Više s weba

Pročitajte još

Image
SVAKA ČAST

FOTO U KBC Sestre milosrdnice prvi put u RH odradili biopsiju tumora pomoću robotske ruke

Više s weba