NOVI MINISTAR NA ZADATKU

Bačić otkrio kad će opet na Banovinu: 'Moram biti prisutan inače neće biti onako kako hoću'

24.1.2023. u 16:35/ Danas.hr

Otkriva i na koga će najviše računati: 'Na svoje najuže suradnike, iz struke, ona je tu presudna, dovoljno je u meni politike. Očekujem jako puno od izvođača, da se drže svojih rokova i svojih obveza i oni koji izađu u projekte i koji izvode radove da budu brzi i ažurni'

Banovinu je, prvi put otkad je postao ministar graditeljstva, obišao Branko Bačić i eto više od dvije godine od potresa najavio - novi, treći Zakon o obnovi.

Zakon je pušten u e-savjetovanje, a kad dođe na Vladu, bit će predstavljen i plan stambenog zbrinjavanja građana smještenih u kontejnerima. To je, uvjerava Bačić, prioritet, a rok koji su zadali za osiguravanje prikladnog smještaja je iduća zima, odnosno 1. studenoga. Najavio je i češljanje svih ugovora, ali i poručio da nema čarobni štapić i da se ne zanosi da će proces biti jednostavan, u što se prvog dana uvjerio na terenu, gdje su ga od obećanja umorni građani zaustavljali i tražili rješenja.

Obilazak Banovine pratila je RTL-ova reporterka Petra Mlačić koja je ondje i razgovarala s novim ministrom graditeljstva.

Na pitanje kad će ponovno obići i druge dijelove potresom pogođena područja, kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dogovorio sam sa županom, drugi tjedan sam opet ovdje. Idemo u Glinu i Krapinsko-zagorsku županiju, ali znate što. Moram biti i u ministarstvu, moramo posložiti taj plan i moram biti u svakom trenutku prisutan i nazočan inače neće biti onako kako ja hoću", kaže Bačić.

Image
o obnovi od potresa

Bačić prvi put na Banovini kao ministar: 'Pročešljat ćemo ugovor po ugovor i projekt po projekt'

Image
o obnovi od potresa

Bačić prvi put na Banovini kao ministar: 'Pročešljat ćemo ugovor po ugovor i projekt po projekt'

Na prvi pogled čini se da mu ljudi vjeruju.

Upravo se čita

Image
rat s inspektorima

Bojanje kose digla za 9 centi, šišanje za 36 i dobila kaznu od 3300 eura: 'Očajno...'

"Ne znam evo, došao sam tu otvorena srca i pomoći svima koliko budemo mogli. Država i ministarstvo će im biti na raspolaganju apsolutno."

Ali što ako ne uspije u tome?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad isključivo se okupiram kako ću im pomoć, ali sam ne mogu niti se zanosim da sam mogu. Uz pomoć župana i drugih kolega ministara", pojašnjava.

Otkriva i na koga će najviše računati.

"Na svoje najuže suradnike, iz struke, ona je tu presudna, dovoljno je u meni politike. Očekujem jako puno od izvođača, da se drže svojih rokova i svojih obveza i oni koji izađu u projekte i koji izvode radove da budu brzi i ažurni."

Tvrdi da će njih kontrolirati upravo oni - jer su im oni dali posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
obrat u slučaju 'kokain'

Sakoman priznao da je policija u pravu: 'Sin je izmislio priču radi mame'

Više s weba