NAKON SASTANKA

Bačić: 'Postupanja na Trgu svetog Marka treba prepustiti struci'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Istaknuo je da je ove godine Sabor zasjedao gotovo stalno, uz stanku tijekom predizborne kampanje

13.10.2020. u 21:18/ Hina

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u utorak navečer kako je vladajuća većina jedinstvena u stavu da način ponašanja i postupanja na Trgu svetog Marka treba prepustiti struci, odnosno policiji i sigurnosnim službama.

Image
UŽIVO IZ BANSKIH DVORA

Rekonstrukcija oružanog napada na Markovu trgu, koji je danas blokiran za slobodno kretanje

Image
UŽIVO IZ BANSKIH DVORA

Rekonstrukcija oružanog napada na Markovu trgu, koji je danas blokiran za slobodno kretanje

„Jedinstveni je stav da treba struci, prije svega policiji i sigurnosnim službama dati da utvrdi okvir ponašanja i postupanja na Markovom trgu”, izjavio je Bačić nakon sastanka predstavnika vladajuće većine u Banskim dvorima, sjedištu Vlade RH.

Dodao je da na sastanku vladajuće većine nisu ulazili u ocjene koje se mogu čuti u javnosti od, kako je rekao, nekih „analitičara opće prakse" koji 'govore o temama od komunalnog otpada, kurikularnoj reformi, stanju u pravosuđu, a završe s psihološkim profilom počinitelja kaznenog djela.

„Odredili smo se da stručne službe utvrde okvir i način postupanja kako će se moći dolaziti na Markov trg”, rekao je Bačić, ne želeći ulaziti u ocjenu je li bilo sigurnosnih propusta vezano za jučerašnji incident, kada je 22-godišnji Danijel Bezuk u rafalnoj pucnjavi iz automatskog oružja na Trgu svetog Marka teško ranio 31-godišnjeg policajca koji osigurava ulazak u Banske dvore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Nisam u tom dijelu stručan pa bih radije pričekao da se o tome izjasne za to nadležna tijela, da utvrdimo sve okolnosti pa bih onda kao saborski zastupnik dao konačnu ocjenu”, kazao je Bačić.

Izvijestio je kako je vladajuća većina na večerašnjem sastanku također utvrdila jedinstveni stav o interpelaciji vezanoj za vjetroelektrane Krš-Pađene, najavljeno pitanje odgovornosti ministra Tomislava Ćorića te o odluci o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva.

Upravo se čita

Image
SJETILI SU SE

Senegalski navijači koreografijom zbunili svijet: Razlog performansa dirnuo je mnoge

Obavijestio je i da će sjednica Hrvatskog sabora završiti u petak glasovanjem, a da će nova početi 4. studenoga aktualnim prijepodnevom, podnašanjem godišnjeg izvješća premijera Andrej Plenkovića o radu Vlade u 2020. godini, kao i rebalansom proračuna za ovu godinu i proračunom za 2021. godinu.

Bačić je pritom istaknuo da je stanka u zasjedanju uobičajena jer se obično na proljeće i jesen održavaju dvije sjednice Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Već sedam tjedana smo u neposrednom radu Hrvatskog sabora koji je započeo 2. rujna; ustavna odredba je da jesenja sjednica počinje 15. rujna i završava 15. prosinca i u pravilu oduvijek se u ta tri mjeseca održavaju dvije sjednice Sabora s obveznom stankom između dvije sjednice”, dodao je.

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a naglasio je da je ove godine Hrvatski sabor zasjedao gotovo stalno, uz stanku tijekom predizborne kampanje.

Zastupnik nacionalnih manjina Vladimir Bilek kazao je da je s premijerom dogovorena i izrada operativnih programa za nacionalne manjine čije donošenje se očekuje krajem ovog mjeseca.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Petrov nije siguran da će u Vladu s Plenkovićem koji tvrdi: 'Sve ide dobro'

Više s weba