poruka gradonačelnika

Bandić: 'Očekujem da će gradski zastupnici podržati rebalans proračuna'

Image
Foto: RTL

'Očekujem da će proći jer svi oni koji žele dobro i ne žele opstruirati obnovu i pomoć ljudima glasat će za proračun'

8.6.2020. u 16:05/ Hina

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u ponedjeljak kako očekuje da će gradski zastupnici na sjednici Gradske skupštine u utorak, 9. lipnja, podržati rebalans proračuna Grada Zagreba, najavivši još najmanje dva rebalansa do kraja godine. 

"Očekujem da će proći jer svi oni koji žele dobro i ne žele opstruirati obnovu i pomoć ljudima glasat će za proračun", poručio je Bandić na konferenciji za novinare u povodu sutrašnje sjednice Gradske skupštine na čijem je dnevnom redu i rebalans proračuna.  

Bandić je najavio i još barem dva rebalansa do kraja godine. Objasnio je da je ovaj prvi rebalans rađen zbog koronavirusa i potresa, podsjetivši da je prije njega, aktivirao i mjere o prekidu izvršenja proračuna. 

Image
jasna poruka

Nogalo: 'Uspjeh u nošenju s epidemijom ne može pokriti probleme zdravstva'

Image
jasna poruka

Nogalo: 'Uspjeh u nošenju s epidemijom ne može pokriti probleme zdravstva'

Poručio je da jedine stavke u proračunu Grada gdje nema limita jesu ono što treba za Covid-19 i za sanaciju u potresu oštećenih objekata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i da već vidi zbog čega će najesen raditi drugi rebalans kad je potres u pitanju. Rekao je da je putem ureda za mjesnu samoupravu pomoć dobilo 10 posto, odnosno 2400 ljudi. 

Pozdravio je i što će Ministarstvo graditeljstva idući tjedan raspisati natječaj za pomoć ljudima za bojlere i za podsljemenski dio, ali kaže da će ostati još jedan dio ljudi koji neće biti obuhvaćeni time.

Upravo se čita

Image
povijesni trijumf

'Hrvatska je mirno i metodično cijedila život i radost iz Brazila': Ovako svjetski mediji pišu o Vatrenima

Tim ljudima će, kaže Bandić, pomoći kroz natječaje, a zbog toga će morati raditi novi rebalans. A onda će, rekao je, vjerojatno dok zahladi, doći i novi zakon pa će onda morati raditi i treći put rebalans proračuna. 

Rekao je da Grad ima nešto manje od 5000 stanova, ali da u njima "žive naši sugrađani". Istaknuo je da su 11 stanova dodijelili ljudima čiji su domovi stradali u potresu, a koji su ispunili uvjete iz Odluke o najmu stanova mimo reda prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo davati stanove šakom i kapom, nego na bazi kriterija koje je propisala Odluka", poručio je Bandić.  

Vezano za bivšeg ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak dr. Bore Nogala, Bandić kaže "neka odvjetništvo i sud rade svoj posao" i da u Gradu dok mu je on na čelu, vlada načelo nulte stope tolerancije prema "nepodopštinama svih vrsta".   

Na pitanje postoji li u 20 godina koliko je na čelu Zagreba nešto čega se srami, rekao je da to treba pitati njegove sugrađane koji su mu šest puta zaredom dali mandat.

Kaže da najviše žali što s Vladom nije uspio progurati roditelja-odgajatelja u cijeloj Hrvatskoj, što nisu napravili 60 niskopodnih tramvaja i što nisu počeli projektirati brzu tračničku vezu Zračna luka - Kvaternikov trg.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
čestitala hrvatskoj

VIDEO I slavna hollywoodska glumica navijala i slavila pobjedu Vatrenih

Više s weba