'GRAD PO MJERI ČOVJEKA'

Bandić: 'Za četiri godine svi mostovi na Savi bit će kao oni u Parizu ili Budimpešti'

Image
Foto: RTL / PIXSELL

Iz Ministarstva graditeljstva žale što je opet potrošen novac poreznih obveznika na kozmetičke zahvate

17.12.2019. u 14:49/ Hina

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je, po završetku radova na Mostu slobode vrijednih 27 milijuna kuna u okviru kojih su za devet mjeseci obnovljene pješačke i biciklističke staze, vijenci i zaštitne ograde u dužini od 945 metara, odbacio tvrdnje da su učinjeni samo kozmetički zahvati.

Na novinarski navod kako iz Ministarstva graditeljstva žale što je opet potrošen novac poreznih obveznika na kozmetičke zahvate i da ni jedan zagrebački most nema plan i program održavanja, Bandić je odgovorio da ne želi gubiti vrijeme na "takve bedastoće" te zatražio da mu se postavljaju ozbiljna pitanja.

Ustvrdio je da on radi svoj posao sukladno ovlastima, proceduri, poslovniku i zakonu, ocijenivši da je novinarsko pitanje legitimno, ali deplasirano. 

Najavio je da je u tijeku odabir izvođača za sanaciju viadukta koji se priključuje na Most mladosti s južne strane iz Novog Zagreba procijenjene vrijednosti od 80 milijuna kuna te dodao kako se početak radova očekuje u veljači iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče stanja zagrebačkih mostova, Bandić je ustvrdio kako sve ide svojim tijekom i da je sljedeći Most mladosti. Dodao je da će za četiri godine svih sedam biti obnovljeno i osvijetljeno kao Hendrixov most te će izgledati kao mostovi na Seini ili Dunavu u Budimpešti.

Image

Bandić: 'Za četiri godine svi mostovi na Savi će biti kao oni u Parizu ili Budimpešti'

Fotogalerija
Image

Bandić: 'Za četiri godine svi mostovi na Savi će biti kao oni u Parizu ili Budimpešti'

Fotogalerija

Također je rekao kako se radi na temelju analize i prema prioritetima koje su utvrdili Prometni fakultet i prometni Institut o stanju zagrebačkih mostova i slijedom toga se obnavljaju.

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

Nisam ni statičar, niTI izvođač, nego gradonačelnik, rekao je Bandić dodavši da pomno odabiru prioritete na bazi mišljenja struke. 

Pomoćnik pročelnika sektora za ceste grada Zagreba Krunoslav Tepeš također je odbacio tvrdnje Ministarstva graditeljstva da zagrebački mostovi nemaju plan i program održavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako se projekt sanacije svih mostova definirao šestogodišnjim planom u kojem su točno i decidirano navedene faze ovisno o istražnim radovima kojima se treba pristupiti kako bi se  osigurala dugotrajnost i stabilnost svih cestovnih objekata na području Zagreba.

Sukladno tome izrađuju se projekti sanacije pojedinih elemenata cestovnih objekata i nakon provedenog postupka pristupa se radovima, pojasnio je Tepeš.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Danas.hr doznaje!

Podignute optužnice zbog izborne prijevare u Slavoniji! Načelnik: 'Ne znam ništa...'

Više s weba