MINISTAR OBRANE

Banožić bez zadrške opleo po Milanoviću: 'Čovjek s međunarodnim ugledom cirkuskog klauna'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Hrvatske vojske sjetio se tek kada je postao Predsjednik Republike'

4.10.2022. u 15:07/ RTL Vijesti

Ministar obrane Mario Banožić na svom Facebook profilu osvrnuo se na posljednje medijske istupe predsjednika RH, Zorana Milanovića.

"Evidentno je da se Milanović - čovjek s međunarodnim ugledom cirkuskog klauna - svojim izjavama i vrijeđanjem drugih pokušava izvući iz vlastitog fijaska zbog svega što je prouzročio Hrvatima u BiH", počinje pa dodaje: "Frustriran je i gnjevan zbog intervencije visokog predstavnika Schmidta kao i vanjskopolitičkog uspjeha Vlade i premijera koja se dogodila unatoč njegovom štetočinstvu, uvredama i kidanju svih savezništava. Predsjednik spominje lupanje prstom u stol, a on kao premijer nije mrdnuo prstom za Hrvate u BiH, već je, dapače, i radio protiv njih".

Inače, predsjednik RH je rekao kako posljednji postupci visokog predstavnika Schmidta u BiH po pitanju izbornog zakona nisu ništa spektakularno kako ga predstavlja Vlada RH te kako premijer nije učinio puno.

Image
'jedno veliko ništa'

Milanović o izborima u BiH: 'Fijasko, sramota za Hrvatsku, spomenik pasivnosti, traljavosti i kukavičluka'

Image
'jedno veliko ništa'

Milanović o izborima u BiH: 'Fijasko, sramota za Hrvatsku, spomenik pasivnosti, traljavosti i kukavičluka'

"Po sličnom obrascu pokušava upravljati i manipulirati vojnim sustavom, a Hrvatske vojske sjetio se tek kada je postao Predsjednik Republike. Već mjesecima vrši pritisak na DORH, očito naviknut na vrijeme kada je on vodio Vladu i miješa se u rad onih koji bi trebali raditi neovisno. Umjesto da patološki laže o drugima, bilo bi bolje da počne od samog sebe i prestane zloupotrebljavati vojsku za vlastite potrebe i konstantno kršiti važeće zakonske odredbe", naveo je Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Tomašević odgovarao na pitanja o Holdingu: 'Dug je velik, obaveze su velike, no radimo na tome da se problemi počnu rješavati'

Više s weba