ministar državne imovine

Banožić o planovima za upravljanje državnom imovinom: 'Nastavit ćemo prodavati sve neadekvatno'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ne osjeti se da su na tržište nekretnina utjecali koronavirus i potres u Zagrebu, smatra ministar

15.6.2020. u 16:28/ Hina

Nastavit ćemo i dalje prodavati sve što je neadekvatno u portfelju državne imovine i tamo gdje Hrvatska nema značajniji udio u upravljačkom paketu, izjavio je u ponedjeljak ministar državne imovine Mario Banožić.

Donesen strateški plan

''Riječ je o najčešće o suvlasništvu koje nije nastalo kao nekakav proces privatizacije nego kao pomoć države jer se istovremeno vodila gospodarska i socijalna politika spašavanja radnih mjesta i tvrtki koje možda nisu najbolje gospodarski stajale'', precizirao je Banožić nakon potpisivanja Ugovora o financiranju projekta "Unapređenje sustava evidencije i upravljanja državne imovine" u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva.

Govoreći o trendovima u upravljanju državnom imovinom, Banožić je dodao da je ministarstvo donijelo strateški plan temeljem kojeg ostvaruje 280 milijuna kuna dobiti na osnovu prodanih nekretnina i poslovnih udjela.

Image
BITKA ZA VLAST

Bernardić predstavio gospodarski program Restart koalicije: 'Ni u vrijeme Sanadera nije bilo tako loše!'

Image
BITKA ZA VLAST

Bernardić predstavio gospodarski program Restart koalicije: 'Ni u vrijeme Sanadera nije bilo tako loše!'

Na taj način ministarstvo ostvaruje sve dosad zacrtano, kaže Banožić naglašavajući da je u prošloj godini taj plan prebačen za 40 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''I dalje radimo prema planu, pri čemu se ne osjeti bitno da su na tržište nekretnina utjecali koronavirus i potres u Zagrebu. Vjerujemo da ćemo plan za ovu godinu ostvariti već u njezinoj prvoj polovici'', kazao je Banožić.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kontroverzni milijarder

George Soros želi preuzeti Mercator? Navodno nudi 150 milijuna eura

Više s weba