OGLAS

idu na remont

Banožić zatražio izvješće o neispravnim helikopterima: 'Sigurnost se dovodi u pitanje'

19.8.2020. u 10:42/ Hina

Izrazio je žaljenje što se zbog izdvojenih slučajeva, poput ranije ponude višenamjenskih borbenih aviona, kompletna spremnost i sigurnost dovodi u pitanje


Ministar obrane Mario Banožić najavio je u srijedu kao jesenske prioritete svojega ministarstva smanjenje broja zaposlenih i pripremu plana dugoročnog razvoja oružanih snaga RH, a za neispravne helikoptere rekao je kako je zatražio izvješće i remont.

Uoči sastanka užeg kabineta vlade, Banožić je odgovarao na pitanja novinara o kvarovima na helikopterima zbog kojih predsjednik Republike nije mogao poletjeti i rekao da je zatražio izvješće te dodao kako su bila dva kvara za koje je u jamstvenom roku zatraženo da se uklone, i to o trošku onih koji su radili remont.


Istaknuo je kako je riječ o helikopterima koji imaju preko tisuću sati leta godišnje, ocijenivši tendencioznim pitanja novinara kojima se insinuira da je predsjedniku namjerno podmetnut helikopter s "nekakvim teškim problemom".

"To nije istina. Riječ je o opremi koja je nabavljena prije dugi niz godina. Isto tako, dugi niz godina nije bilo ulaganja. Remont je bio prošle godine, imamo jamstveni rok i tražit ćemo da se otkloni", kazao je Banožić.

Image
zabrinutost postoji

Ministar Marić o stanju proračuna: 'Slika je bolja nego što smo očekivali. Pred nama su važni koraci'

Image
zabrinutost postoji

Ministar Marić o stanju proračuna: 'Slika je bolja nego što smo očekivali. Pred nama su važni koraci'

Što se tiče prioriteta ministarstva obrane ove jeseni, rekao je da će se prvo krenuti s pripremama vezano uz novu uredbu smanjenja broja zaposlenih.

"Razgovarat ćemo o jednom dijelu ljudi koji može što prije otići u mirovinu. Također, imamo dio pripremanja za proračun. Isto tako, imamo pripremanje dugoročnog plana razvoja oružanih snaga RH", kazao je, napomenuvši kako će ulaganja ovisiti o proračunu, ali da to ne mora značiti da u ovome trenutku nije realna nabavka borbenih aviona, koje je ranije izdvojio kao strateški cilj Hrvatske.

"Ne mora značiti. Treba vidjeti jednostavno kako će ponude izgledati kad one dođu u kompletu", kazao je ministar Banožić.


Izrazio je žaljenje što se zbog izdvojenih slučajeva, poput ranije ponude višenamjenskih borbenih aviona, kompletna spremnost i sigurnost koju pruža hrvatska vojska dovodi u pitanje.

"Zbog svega toga bih volio da se to privede ove godine kraju i da odaberemo ponuđača, odnosno, da vidimo na koji će se način to zatvoriti kroz određeno vrijeme", poručio je Banožić.

U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
pirotehnika plaši i ozlijeđuje

Čak 44 grada, među njima i Zagreb, u Novu ulaze bez vatrometa: Ovo je popis, a jedan veliki grad od toga ne odustaje


Više s weba