OGLAS

OPORBA KRITIZIRA

Bernardić: 'Program s kojim HDZ izlazi na izbore nešto je najluđe što sam vidio u dugo vremena'

Image
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

'Izbor na idućim izborima nikada jednostavniji - ili korupcija ili Restart'

9.6.2020. u 17:01/ Hina

Predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije DavorBernardić izjavio je nakon sklapanja dogovora između koalicije te IDS-a i PGS-a o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima kako je Restart koalicija s novim saveznicima jedina alternativa i snaga za promjene.

Image
'sigurna hrvatska'

Plenković predstavio program: Veće plaće i mirovine, besplatan prijevoz za učenike, dječja kartica...

Image
'sigurna hrvatska'

Plenković predstavio program: Veće plaće i mirovine, besplatan prijevoz za učenike, dječja kartica...

"Na nama je velika odgovornost za promjene u Hrvatskoj, naš je cilj decentralizacija i regionalizacija zemlje koju ćemo provesti u našem mandatu, s time da će Istra zadržati, kao i uvijek, svoju posebnost", rekao je Bernardić dodavši kako je jedan od ključnih alata decentralizacije upravljanje europskim fondovima


Ustvrdivši da je Hrvatska zadnja u EU po iskorištenosti europskih fondova jer je iskoristila tek 30 posto sredstava, Bernardić je istaknuo kako je važna poluga razvoja stavljanje napuštene državneimovine u funkciju razvoja gospodarstva, odnosno turizma, zdravstva, obrazovanja, kulture i sporta. 

"Razina investicija u Hrvatskoj je nikad manja u zadnjih dvadeset godina, moramo stvoriti poticajno okruženje kako bi digli razinuinvesticija i omogućili visoko plaćena radna mjesta", naglasio je dodavši da Hrvatska "mora biti kao Istra u turizmu i kao Krk u zbrinjavanju otpada".

Građani naše zemlje zaslužuju bolje jer Hrvatska ima budućnost, stoga je izbor na idućim izborima nikada jednostavniji - ili korupcija ili Restart, poručio je Bernardić.

Komentirajući predizborni program HDZ-a samo je pročitao naslov na jednom portalu koji kaže "HDZ-ov program je neštonajluđe što smo vidjeli dugo vremena".

Miletić: Visoke standarde u Istri želimo preslikati na Hrvatsku

"Mislim da nema potrebe komentirati izborni program koji je napisao ministar Ćorić, koji je osumnjičen u tri korupcijske afere samo u zadnjih deset dana", dodao je Bernardić. 


Ustvrdivši kako je Istra najrazvijenija i najprogresivnija hrvatska regija predsjednik IDS-a Boris Miletić ustvrdio je kako progresivni blok ima realnu šansu nakon izbora sastaviti vladu i graditi modernu, otvorenu i progresivnu Hrvatsku.

"Naša je uloga da visoke standarde postignute u Istri preslikamo na cijelu Hrvatsku. Istra je po svim pokazateljima već godinama najrazvijenija hrvatska regija, a svoje znanje i iskustvo želimo na pravi način podijeliti s ostatkom zemlje, bilo da je riječ o malom i srednjem poduzetništvu, postignućima u poljoprivredi, kvaliteti života, turizmu ili borbi protiv pandemije", rekao je Miletić.

IDS s regionalnim partnerom PGS-om dijeli borbu za dobrobit i napredak naših regija, a sa strankama Restart koalicije dijeli zajedničkevrijednosti, ova koalicija želi zaustaviti val nacionalizma i mržnje i stvoriti iz Hrvatske naprednu zemlju.

"Sad imamo vladu koja nije provela nikakve reforme već gasi industriju. Imamo vladu koja legitimira ustaškeperformanse i šuti dok njihov prijatelj Viktor Orban pokazuje otvorene teritorijalne pretenzije prema Rijeci i pokušava zaustaviti naše drage prijatelje Mađare da dođu na more", kaže čelnik IDS-a.


Upravo se čita

Image
KAKAV PEH

Napadač mladih Vatrenih zabio u važnoj pobjedi pa se ozlijedio i morao izaći iz igre

"Zato građane, poduzetnike, poljoprivrednike treba osloboditiokova centralne države i provesti decentralizaciju s kojom će naše gospodarstvo konačno prodisati", poručio je Miletić.

U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
OPREZ!

VIDEO Muškarac čekao djecu ispred škole u Pazinu i govorio im da uđu u njegov auto. Oglasila se i policija


Više s weba