'S Vesnom izuzetno dobar'

Bi li Penava preuzeo DP: 'Bilo što razmišljati o tome bilo bi daleko prerano. Bilo bi nepravedno svoditi DP na Škoru'

Image
Foto: RTL

Gradonačelnik Vukovara u razgovoru za RTL Danas kaže da je svjetonazorski i dalje blizak stranci Miroslava Škore, ali...

22.7.2021. u 19:00/ RTL Danas

Umjesto Darija Žepine, poziciju vršitelja dužnosti glavnog tajnika stranke preuzeo je Danijel Spajić, saborski zastupnik iz redova Domovinskog pokreta, a i dalje je nejasno tko će naslijediti Miroslava Škoru

Dok Mario Radić koji sada vodi stranku uvjerava, uvjerava da se neće kandidirati, opciju da preuzme stranku ne odbacuje Škorina sestra Vesna Vučemilović. Evo što o krizi u Domovinskom pokretu i mogućem preuzimanju stranke kaže saborski zastupnik i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava s kojim je razgovarala Leona Šiljeg.

Je li ga iznenadila ostavka?

"Iznenadila, zatekla, kako god hoćete. Doznao sam iz medija za tu ostavku", odgovorio je Penava, a na pitanje što mu je Škoro kazao kad su se posljednji put sreli, dodao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S Mirom sam bio, mislim, prije jedno desetak dana u Saboru, razgovarali smo. Običan radni dan u Saboru, doista sam  zatečen. Kad vam je netko drag, kad ga cijenite, uvijek vam je žao. Uvijek vas iznenadi. Da sam ranije svjedočio nekim razgovorima, da sam čuo da se nešto pripremalo, hajde nekako. Međutim, ovako je to iz neba u rebra."

Penava kaže da nema ambicije preuzeti DP:

Upravo se čita

Image
MORAJU BITI NA OPREZU

Dvojici Vatrenih prijeti suspenzija i propuštanje osmine finala u slučaju da Hrvatska prođe

"O tome niti sam razmišljao niti sam bio u poziciji razmišljati."

A, je li danas u poziciji o tome razmišljati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam niti danas u poziciji razmišljati. Bilo što razmišljati o ulasku u DP, o preuzimanju DP-a mislim da je prerano, daleko, daleko prerano. Prvo se DP mora sastati, čelni ljudi i članovi, o smjeru dalje", odgovorio je.

"Ja sam s Vesnom izuzetno dobar. Ne volim komentirati ljude i njihove riječi", dodao je na pitanje što misli o opaski Vesne Vučemilović da bi, ako bi preuzeo DP, bio grobar te stranke.

"Nepravedno bi bilo prema Vesni, prema Radiću, prema svim tim ljudima na terenu, svesti Domovinski pokret na Škoru", kazao je.

Cijeli razgovor pogledajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Prosvjednici ispunjavaju izjave da je traženje covid potvrde neustavno

Više s weba