'oči su mi pune suza'

Bivša zastupnica stala u obranu trudnice kojoj brane pobačaj: 'Zanima me kome je ovo normalno'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zastupnica je već ranije progovorila o svom traumatičnom iskustvu

5.5.2022. u 8:23/ Ana Roksandić

Hrvatskom je odjeknula vijest da su trudnici Mireli Čavajdi liječnici odbili prekinuti trudnoću unatoč tome što beba ima golem tumor zbog kojeg će ili umrijeti ili živjeti kao biljka.
Na Facebooku je sve komentirala bivša saborska zastupnica Ivana Ninčević-Lesandrić koja je prije nekoliko godina otvoreno progovorila o tretmanu medicinskog osoblja prilikom spontanog pobačaja u splitskom KBC-u. Zastupnica je tada ispričala kako joj je obavljena kiretaža bez lokalne anestezije.

Mostovka je 2018. tijekom rasprave o opozivu ministra zdravstva Milana Kujundžića ispričala kako je završila na Hitnoj zbog spontanog pobačaja u trećem mjesecu trudnoće. U bolnicu je kaže otišla s punim povjerenjem, kao i svaki građanin, a dočekali su je uvjeti 'na razini 15. stoljeća', iako smatra da je tada bilo puno bolje.

Image
MIRELA ČAVAJDA ZA RTL DIREKT

Ne daju joj prekid trudnoće. 'Pitam se tko će kasnije sakupit dijelove mene'

Image
MIRELA ČAVAJDA ZA RTL DIREKT

Ne daju joj prekid trudnoće. 'Pitam se tko će kasnije sakupit dijelove mene'

Sada je prokomentirala situaciju u kojoj se našla Mirela Čavajdi.

"Prošla sam na sebi jedan od najgorih dokaza toga u kakvom sustavu živimo, ali da se ovo može dogodit nekome nisam mogla ni zamislit… Pročitajte ovaj intervju i recite mi da je sve ok, da ne treba ništa mijenjati, da se slažete s ovim sto u njemu piše! Samo me zanima tko su ti ljudi kojima je ovo normalno, jer meni nije, meni su oči pune suza, plačem i čitam, tužna sam i ljuta što se danas uopće može dogoditi ovakva situacija… I bravo, draga ženo, što ovo radiš javno, jer znam da nije lako, ali drugačije se ništa nikad neće promijeniti", napisala je Ninčević-Lesandrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
UMRO U 88. GODINI

Grabar-Kitarović, Plenković, Kosor oprostili se od Ćire: 'Mirno putuj prijatelju dragi'

Više s weba