VRTE SE NOVA IMENA

Bivši dekan splitske 'Medicine' bit će HDZ-ov kandidat za nadolazeće izbore u Splitu?: 'Malo ste me šokirali tom informacijom'

Image
Foto: Robert Anic/Miroslav Lelas/PIXSELL

Đogaš je predstojnik Zavoda za neuroznanost i voditelj Centra za medicinu spavanja

11.4.2022. u 15:20/ RTL Vijesti

Nakon što su danima u javnosti brojna imena spominjana kao izgledna za HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Splita, sada se pojavila informacija da će protukandidat Ivice Puljka biti Zoran Đogaš, piše Dalmatinski portal.

Đogaš je, naime, liječnik i profesor medicine te bivši dekan Medicinskog fakulteta u Splitu. Inače, nije član HDZ-a. 

Predstojnik je Zavoda za neuroznanost i voditelj Centra za medicinu spavanja. Usavršavao se u SAD-u te odlično poznaje engleski, a služi se talijanskim i njemačkim jezikom. Dobitnik je državne nagrade za popularizaciju i promidžbu znanosti.

Kako piše Dalmatinski portal, razgovori s njime već su obavljeni, a na popodnevnoj sjednici predsjedništva HDZ-a moglo bi doći do konkretnijeg dogovora oko njegove kandidature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Đogaš je za Slobodnu Dalmaciju rekao da prvi put čuje za tu informaciju.

"Iskreno, malo ste me šokirali s tom informacijom za koju čujem prvi put. Cijelo jutro sam s pacijentima i ni slutio nisam da se priča o meni kao kandidatu. Ne znam ništa o tome, tako da vam ne mogu ništa ni komentirati. Reći ću samo da znam za HDZ-ovu namjeru da na izborima podupre nestranačkog čovjeka koji ima kvalitete da vodi grad i to mene, kao pove nestranačkog građanina, raduje, te pohvaljujem takav stav. Lijepa je stvar za Split da se traži osoba po kvaliteti, a ne po politici", rekao je dr. Đogaš.

Upravo se čita

Image
ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

Stručnjak za Direkt otkriva zašto je dio Hrvatske razvijen kao Libanon, a dio kao Kina

Više s weba

Pročitajte još

Image
David Cohen

Zamjenik ravnatelja CIA-e posjetio SOA-u i sastao se s Plenkovićem

Više s weba