rješenje ŽDO-a

Bivši direktor Piškornice pod istragom: Isplatio si je milijunski bonus i krivotvorio diplomu

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Osnovano se sumnja i da je radi zasnivanja radnog odnosa u trgovačkom društvu nabavio lažnu diplomu

17.12.2018. u 7:15/ Vijesti.hr

Policija je u studenom podnijela kaznenu prijavu protiv bivšeg direktora tvrtke Piškornice iz Koprivničkog Ivanca Mladena Jozinovića zbog sumnje u zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave, a Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu ovih je dana donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega.

Iz DORH-a navode da postoji osnovana sumnja da je Jozinović od siječnja 2016. do studenog 2017. neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u svoju korist, prikazujući ih kao plaćanje na temelju ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja za 2015. i 2016. godinu, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo, niti je za njih ishodio suglasnosti nadzornog odbora i skupštine tvrtke. 

Nezakonito si isplatio 2.416.093 kune u bruto iznosu

"Osnovano se sumnja da je na opisani način pribavio nepripadnu korist veću od 1.470.000 kuna. Osnovano se sumnja i da je radi zasnivanja radnog odnosa u trgovačkom društvu nabavio lažnu diplomu i potvrdu jednog fakulteta u Zagrebu u kojima je neistinito navedeno da je završio studij te takvu krivotvorenu diplomu i potvrdu predao kao dokaz o svojoj stručnoj spremi, pa je poslodavac, ne sumnjajući u vjerodostojnost tih isprava, u travnju 2012. godine zasnovao s njim radni odnos", stoji u priopćenju DORH-a. 

Kako piše Večernji list, policija je u kaznenoj prijavi navela da si je nezakonito isplatio 2.416.093 kune u bruto iznosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŠALJIVA OBJAVA

Nakon pobjede javio se HGSS: 'Timovi su u pripravnosti zbog moguće potrage za Marquinhosom'

Više s weba