OGLAS

SAM PLATIO SMJEŠTAJ

Bivši ministar Zdravko Marić dobio na sudu! Nije bio u sukobu interesa kada je ljetovao s obitelji

Image
Foto: Goran Kovacic/Davorin Visnjic/PIXSELL

Povjerenstvo je zaključilo da se Marić, prihvaćanjem ponude hotelske uprave, doveo u sukob interesa jer je kao ministar mogao sudjelovati u odlukama koje se tiču financijskih interesa Jadranka hotela i kaznilo ga sa 6000 kuna. No, Visoki upravni sud je presudio da nema nikakvih dokaza da je ministar u svom mandatu pogodovao Jadranka hotelima i poništio odluku Povjerenstva

16.11.2023. u 9:47/ Hina

Visoki upravni sud je presudio - bivši ministar financija Zdravko Marić nije bio u sukobu interesa kad je u lipnju 2019. četiri dana s obitelji boravio u luksuznom hotelu na Lošinju, u sobi koja je za četiri kategorije bolja od one koju je rezervirao i platio, piše u četvrtak Jutarnji list.

Tom je presudom Visoki upravni sud prihvatio Marićevu tužbu protiv odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Povjerenstvo je u prosincu 2022. donijelo odluku da je Marić primio nedopušteni dar i time se doveo u mogući odnos zavisnosti o vlasnicima tvrtke Jadranka hoteli kad je u lipnju 2019. prihvatio ponudu hotelske uprave da četverodnevni odmor s obitelji provede u sobi četiri kategorije boljoj od one koju je rezervirao i platio.


Boravak u sobi koju je Marić rezervirao iznosio je 470 eura po danu, a boravak u sobi koju mu je uprava hotela po dolasku u hotel dala koštao je u prosjeku 1200 eura po danu, dakle 730 eura dnevno više.

Image
bivši ministar šuti

Zdravko Marić ispitan u USKOK-u u vezi 80 mil. eura kredita za vjetroelektrane

Image
bivši ministar šuti

Zdravko Marić ispitan u USKOK-u u vezi 80 mil. eura kredita za vjetroelektrane

Povjerenstvo je zaključilo da se Marić, prihvaćanjem ponude hotelske uprave, doveo u sukob interesa jer je kao ministar mogao sudjelovati u odlukama koje se tiču financijskih interesa Jadranka hotela i kaznilo ga sa 6000 kuna. No, Visoki upravni sud je presudio da nema nikakvih dokaza da je ministar u svom mandatu pogodovao Jadranka hotelima i poništio odluku Povjerenstva.

Sud je prihvatio očitovanje uprave Jadranka hotela u kojem se navodi da Marić nije inicirao smještaj u bolju sobu od one koju je rezervirao, već je to inicirala i odlučila uprava hotela, da je unaprjeđenje smještaja gostiju uobičajena praksa te da su u lipnju 2019., kad je Marić boravio na Lošinju, još 84 gosta Jadranka hotela dobila bolji smještaj od onoga koji su rezervirali i platili.

Iz Bellevuea su dostavili dokaz da je Marić na kraju odmora sam platio smještaj po cijeni po kojoj je rezervirao, piše novinarka Jutarnjeg lista Slavica Lukić.

POGLEDAJTE VIDEO: RTL Dosje analizira Marićevu ostavku: Prema mnogima odlazi najsposobniji ministar i to bez da mu za vratom pušu afere


Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
Love island Australija
default_cta
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast
default_cta
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
BRAVO, MALENA!

Sjajne vijesti stižu o hrabroj Lavi! Može sama hodati i ustati: 'Hvala vam na tome!'


Više s weba