čuvar prirode

Bivši ravnatelj Kopačkog rita kažnjen zbog zapošljavanja nećaka mimo natječaja

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Na njegov zahtjev prije testiranja je dostavio na uvid pisani test, a potom mu isti ocijenio najboljim i potpisao odluku Povjerenstva za sklapanje ugovora o radu

24.1.2023. u 15:39/ Hina

Bivši ravnatelj Parka prirode Kopački rit Tomislav Bogdanović u utorak je nepravomoćno, uvjetno na 10 mjeseci zatvora, osuđen za zlouporabu položaja i ovlasti pri zapošljavanju, dok je bivši ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni Marno Milotić oslobođen optužbe za isto kazneno djelo.

Prvostupanjskom presudom osječkog Županijskog suda Bogdanović je osuđen na kaznu od godinu i šest mjeseci zatvora, koja je zamijenjena djelomičnom uvjetnom osudom od devet mjeseci zatvora, dok se ostalih devet mjeseci neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Image
NEPRAVOMOĆNO

Fantom s Trešnjevke osuđen na 8 mjeseci zatvora: Uhodio djevojku, snimao i bježao

Image
NEPRAVOMOĆNO

Fantom s Trešnjevke osuđen na 8 mjeseci zatvora: Uhodio djevojku, snimao i bježao

Okrivljenik Anđeko Martinčević, koji je na početku suđenja priznao krivnju, osuđen je zbog poticanja na zlouporabu na sedam mjeseci zatvora, ali mu je sud odredio uvjetnu kaznu koja se neće izvršiti ako u roku od jedne godine ne počini novo kazneno djelo.

Uskok je osumnjičio Bogdanovića da je u postupku natječaja za zapošljavanje čuvara prirode okrivljenom Martinčeviću, na njegov zahtjev, prije testiranja dostavio na uvid pisani test kako bi mu protuzakonito omogućio najbolji mogući rezultat, temeljem kojeg će biti zaposlen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnicom se Bogdanovića tereti da je potom Martinčevićev test ocijenio najboljim te potpisao odluku Povjerenstva za provedbu javnog natječaja prema kojoj je Martinčević postigao najbolji rezultat te s njim sklopio ugovor o radu.

U drugom dijelu optužnice Sudsko vijeće oslobodilo je Bogdanovića i Milotića optužbi za trgovanje utjecajem te zlouporabu položaja i ovlasti.

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

Bogdanovića se teretilo da je, koristeći svoj utjecaj kao ravnatelj, od čelnika NP Brijuni Marna Milotića tražio da bez javnog natječaja zaposli njegovog nećaka Denija Silajdžiju kao pomoćnog kuhara u toj ustanovi, što je Milotić i napravio te sklopio ugovor o radu bez provođenja propisanog javnog natječaja.

Nitko od okrivljenika nije se pojavio na izricanju presude, a o žalbama će odlučivati Visoki kazneni sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga u ovom predmetu pokrenuta je u lipnju 2019. godine. Optužnicom Uskoka prvobitno je bilo obuhvaćeno deset osumnjičenika, a preostalih sedam, među kojima i granični policajac, teretilo se za krivolov na području Baranje i druge zlouporabe, a postupak protiv njih naknadno je razdvojen.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ODLUČENO JE

Četvero osumnjičenih u slučaju ruske jahte 'Irina Vu' pušteni da se brane sa slobode

Više s weba