afera 'masoni'

Bošnjaković otišao do Jelenića i pitao ga hoće li otići: 'Što sam odlučio uskoro ću i javno objaviti'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell
19.2.2020. u 15:09/ Vijesti.hr

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić kaže kako će uskoro objaviti odluku o tome hoće li na poziv ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića dati ostavku na dužnost, piše Jutarnji list.

Ministar Bošnjaković je razgovarao s glavnim državnim odvjetnikom i to nakon što je otkrio da je ovaj mason. Ministar nije otkrivao detalje njhovog razgovora, ali je medijima izjavio kako smatra da je članstvo u tajnoj organizaciji - što masoni jesu, nespojivo s dužnosti glavnog državnog odvjetnika jer može dovesti u sumnju njegovu nepristranost, te da zato očekuje njegovu ostavku.

Jelenić, međutim, u tome ne vidi razlog za svoj odlazak. Uostalom, u prvoj izjavi je i kazao da nema namjeru odstupiti. Prema našim informacijama i danas prije podne Bošnjaković je telefonski razgovarao s Jelenićem, a dogovoreno je bilo da će mu se ovaj javiti poslije podne.

No, ministar je osobno otišao do glavnog tužitelja u prostorije DORH-a u Gajevoj ulici i u četiri oka ga pitao namjerava li otići. Jelenića su pitali kako je izgledao njihov razgovor, no odgovorio je da nije spreman ni sa kime podijeliti o čemu su razgovarali on i ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjeli smo se i dogovorili da ću mu javiti kada donesem odluku. Što sam odlučio uskoro ću i javno objaviti", kazao je Jelenić za Jutarnji list.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kod požege

Na vlastitoj kući izvjesio jugo zastavu - ide optužnica za remećenje javnog reda i mira

Više s weba